Danemarca este gata să transfere o parte sau toate cele 30 de avioane de luptă F-16 în Ucraina, dar are o singură condiție pentru Statele Unite

Avioane F-16 / Forțele Aeriene Daneze
Avioane F-16 / Forțele Aeriene Daneze

Ministrul interimar al Apărării al Danemarcei, Troels Lund Poulsen, a declarat că țara sa este gata să transfere avioane de luptă F-16 în Ucraina , cu condiția ca SUA să aprobe aceste livrări.

Danemarca va sprijini transferul avioanelor sale F-16 în Ucraina, dar acest lucru se va întâmpla doar cu aprobarea și sprijinul Statelor Unite, ca țară care produce aceste avioane, scrie media daneză, citată de Unian.

„Ucraina are nevoie de avioane. Mai mult ca oricând dacă vor să-și câștige lupta. Acest lucru este valabil și pentru avioanele daneze F-16”, a spus Poulsen.

În total, potrivit presei, Danemarca are 43 de avioane de luptă F-16, dintre care 30 sunt în uz. Danemarca înlocuiește acum F-16 cu avioane de luptă F-35, aeronave de generația a cincea.

Anterior , autoritățile daneze au anunțat că doresc să organizeze pregătirea piloților ucraineni pe avioane de luptă F-16 la baza forțelor aeriene Skrudstrup, din Iutlanda, unde se află și avioanele daneze.

Opt țări europene s-au alăturat deja „ coaliției de avioane de luptă ” pentru Ucraina, iar aceasta era condusă de Țările de Jos și Danemarca .

SUA au spus că în următoarele luni, aliații vor lucra pentru a determina când, cine și câte avioane vor fi transferate în Ucraina . Yuri Ignat a spus că pregătirea piloților ucraineni pe F-16 nu a început încă, iar ministrul apărării Oleksii Reznikov anticipează că procesul de instruire ar putea dura 4 luni.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel