Danemarca a reținut o navă de cercetare a Federației Ruse într-un port danez

Tudor Curtifan / 05 noi 2021 / 09:03
Nava de cercetare rusă Amiral Vladimirsky, sursă foto: Ministerul Apărării de la Moscova
Nava de cercetare rusă Amiral Vladimirsky, sursă foto: Ministerul Apărării de la Moscova

Autorităţile daneze au reţinut o navă rusească de cercetare joi în Skagen, oraş-port în nordul Peninsulei Iutlanda, au confirmat reprezentanţi ai ambelor ţări, potrivit Agerpres, care citează DPA.

Ambasada Rusiei la Copenhaga a declarat într-o postare pe Facebook că a primit o hotărâre judecătorească şi a transmis-o Ministerului de Externe de la Moscova.

"Ambasada a primit şi transferat la Ministerul Afacerilor Externe rus copii ale hotărârilor judecătoreşti în baza cărora a fost făcută arestarea. Angajaţii Ambasadei Rusiei sunt în contact cu Ministerul de Externe danez în legătură cu această chestiune", se spune în postare.

"Ministerul de Externe este la curent cu această problemă şi poate confirma că suntem în contact cu ambasada Rusiei", au declarat autorităţile daneze, ca răspuns la o întrebare a agenţiei de presă DPA.

Nu au fost disponibile detalii de la nicio parte cu privire la conţinutul documentelor tribunalului.

"Nava arborează pavilion rusesc, este deţinută de Federaţia Rusă şi folosită de Institutul de Oceanologie Şirşov în scopuri ştiinţifice", a declarat Ambasada Rusiei.

Nava a luat adesea turişti la bord pentru a câştiga venituri suplimentare şi plăti cercetarea marină. Cu toate acestea, ea nu mai este utilizată comercial, determinând un partener canadian să ceară daune de milioane, potrivit presei ruse.

Ambasada rusă nu a confirmat acest lucru. Cu toate acestea, se ştie că astfel de servicii au fost oferite şi călătoriile erau planificate cu mult timp înainte.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy