Dan Dungaciu, concluzii după summitul NATO | Interviu DefenseRomania

Darius Muresan / 08 dec 2019 / 12:06
EXCLUSIV

Summitul NATO 2019 de la Londra, la șapte decenii de la nașterea celei mai mari alianțe militare din toate timpurile, s-a încheiat cu adoptarea unei declarații comune.

 

În pofida declarațiilor nefericite ale președintelui Emmanuel Macron despre ”moartea cerebrală” a Alianței și crizele generate de poziția Turciei în interiorul NATO, liderii statelor membre, reuniţi la Londra, au adoptat pe 4 decembrie, la finalul summitului de marcare a 70 de ani de la crearea organizaţiei, o declaraţie comună în care exprimă ''solidaritatea, unitatea şi coeziunea'' ţărilor lor şi recunosc, pentru prima dată, creşterea puterii Chinei drept o ''provocare''.

Totodată, NATO a aprobat și planul de apărare pentru Polonia și statele baltice în fața acțiunilor tot mai agresive din partea Rusiei.

Analistul Dan Dungaciu va fi prezent la DefenseRomania unde va discuta despre concluziile summitului NATO care s-a încheiat recent la Londra.

Interviul va fi difuzat duminică, 8 decembrie, începând cu ora 13:00 și va putea fi urmărit pe www.DefenseRomania.ro, cât și pe pagina de Facebook DefenseRomania.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy