Damen va construi pentru Bundeswehr navele de luptă multirol MKS 180

Eduard Pascu / 15 ian 2020 / 09:45

Oficiul Federal German de Echipamente Bundeswehr, Tehnologia Informației și Asistență In-Service (BAAINBw) a confirmat pe 14 ianuarie că Damen Schelde Naval Shipbuilding (DSNS) a fost selectat ca ofertant preferat pentru a construi navele de luptă multirol MKS 180 ale marinei germane, transmite Jane.

Constructorul naval olandez va construi aceste nave în parteneriat cu alte societăți. Într-o declarație, constructorul selectat a menționat că aproximativ 80% din investițiile nete totale vor fi cheltuite în Germania.

Construcția celor patru nave este prevăzută să coste aproximativ 4,4 miliarde de euro, potrivit BAAINBw. În total au fost alocate aproximativ 6 miliarde de euro pentru a acoperi costurile proiectului, instruirea și infrastructura de țărm.

Conform unui comunicat al companiei navele vor fi construite în cadrul șantierului naval din Hamburg și în alte locații ale partenerilor. Ca și în cazul construcției navelor și firma parteneră pentru sisteme electronice, Thales Nederland, va distribui aproximativ 70% din servicii către filiala germană a companiei și către alți subcontractori germani.

Deși anunțul a fost făcut de guvernul german acum se așteaptă aprobarea Parlamentului pentru demararea lucrărilor.

Vezi și: Trei companii se luptă pentru a construi patru submarine pentru Olanda

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy