Damen construiește o navă pentru marina nigeriană

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Pe 9 decembrie la șantierul naval Albwardy Damen din Sharjah, din Emiratele Arabe Unite a avut loc o ceremonie de marcare a începerii construcției navei din clasa LST 100 comandată de marina nigeriană, transmite Jane.

Conform oficialilor construcția navei LST 100 va fi finalizată în mai 2020. LST 100 este versiunea de 100 m lungime a unei noi game de nave de debarcare oferite de Damen. Nava are un deplasament de 1.000-1.300 tone, o rază de acțiune de 4.000 de mile marine și o autonomie de 15 zile.

Are rampe la pupa, precum și o punte de zbor pentru un elicopter mediu. Nava dispune de un spațiu de 540 metri pătrați pe puntea roll-on / roll-off și încă 420 metri pătrați pe puntea de marfă. Poate transporta 235 de soldați și 18 echipaje. 

Căpitanul Suleman Dahun, purtătorul de cuvânt al Marinei Nigeriene, a declarat că nava va înlocui navele de debarcare de tip 502 construite de Germania, NNS Ambe și NNS Ofiom, care au fost achiziționate la sfârșitul anilor '70. 

Vezi și: Șeful Statului Major Naval din Pakistan, întâlnire cu omologul român și vizită la șantierul Damen Galați

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel