Dacă Roma decide împotrivă, Uniunea Europeană își pierde Cancelarul

H.D. Hartmann |
Data actualizării: | Data publicării:
Angela Merkel
EXCLUSIV
Angela Merkel

Pentru  a răspunde ultimatului dat de rebelul său partener bavarez CSU, cancelarul Merkel a convocat 10 leaderi europeni pentru Duminică, 24 Iunie. Aceasta încearcă să obțină aprobarea celor 10 în privința schimbărilor politicilor de migrație pe continentul European.

Astăzi, ca un semnal dur in privința supraviețuirii politice doamnei Merkel, primul ministru Conte al Italiei a anunțat că declaratia  comună cu privire la schimbările propuse nu este acceptabilă. Declarația se referea exact la una din condițiile din ultimatul primit de către Angela Merkel, adică la returnarea imigranților refuzați de țară dorită de imigrare înapoi în țara de sosire pe continent. Cum Italia este pe primul loc (alături de Grecia) al țărilor de sosire a imigranților,  această propunere, dacă va fi aprobată,  o va obliga să accepte sute de mii de imigranți refuzați de Germania și de alte țări europene. Altfel spus, Italia se va trezi cu răspunderea materială a imigranților pe care Germania, arogant, îi va refuza. Condiiție critică cerută pentru supraviețuirea cancelarei este tocmai ca emigranții refuzați de Germania să poate fi expulzați imediat spre țara primară unde au ajuns prima dată.

Contestată de către Italia,  această măsură arată rolul pe care noile "războaie ale imigrației" îl vor juca în lupta de supraviețuire a Germaniei ca forță dominantă în Europa. Franța a sărit în ajutor, propunând vechea marota a organizării de "puncte de colectare" a valurilor migratoare în Balcani. Refuzul total al grupului de la Visegrad a transferat aceste puncte de colectare în Africa de Nord, motorul franco-german fiind împotrivă datorită costurilor ridicate și prețului pe care îl  vor plăti din punct de vedere al superiorității morale pe care si-l arogă în materie de emigrație. Astfel imperial ca dorință,  imperialism pur ca formă  de exprimare, comunicatul comun care se negocia astăzi cu privire la întâlnirea de Duminică a dus la maximă iritare a Italiei. Mai mult Premierul Conte, fin jurist și necunoscut politician, a amenințat că nu se va deplasa la întâlnirea celor 10 dacă Germania continuă să impună soluții doar care îi salvează cancelarul și nu oprește "invazia" țărmurilor sale de către migranti.

Uniunea Europeană a cunoscut începutul "războaielor" migrației încă din 2015, când  aproape 1 milion de migranți,  în special din Siria, Irak și culoarul Orientului Mijlociu au intrat prin Balcani în Europa, cu destinația precisă Germania și țările nordice. Principalele țări lovite de acest fenomen și astăzi prezent, sunt cele cotiere care suportă, datorită politicii germane, o presiune enormă.

Italia și Grecia sunt primul front migraționist iar Germania a oferit puține soluții pentru reducerea acestei presiuni, mai ales că interesul ei în obținerea de forță de muncă ieftină fără însă a plătii pentru transportul acesteia este și astăzi la fel de ridicat.

Refuzul Italiei de a ceda la întâlnirea de Duminică, de accepta condițiile germane va reprezenta posibila presiune finală la adresa stabilității Angelei Merkel. Roma poate astfel decide soarta cancelarei Europei.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel