Dacă pentru protejarea tancurilor există deja sistemul Trophy, compania israeliană Rafael vine cu un nou produs revoluţionar - un sistem complet de apărare împotriva torpilelor

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Furnizorul israelian de sisteme de apărare subacvatică DSIT Solutions va prezenta un sistem complet de apărare împotriva torpilelor pentru navele de suprafață la expoziția Euronaval 2022, care va avea loc la Paris în perioada 18-21 octombrie 2022. Produsul prezentat de DSIT include sistemul HMS (Hull Mounted Sonar) integrat cu sistemul de apărare antitorpilă (ATDS) de la RAFAEL.

DSIT Solutions Ltd. - unul dintre liderii mondiali în domeniul soluțiilor de apărare și securitate subacvatică, care dezvoltă sonare și sisteme acustice avansate pentru nave - va prezenta, împreună cu compania mamă RAFAEL Advanced Defense Systems, un sistem complet și integrat de apărare împotriva torpilelor (TDS) pentru navele de suprafață.

Sistemul poate fi instalat pe o varietate de nave de suprafață și poate face parte dintr-o suită completă sisteme de protecție care includ detectarea automată a torpilelor, clasificarea tipurilor de ameninţări, precum și capacitatea de distrugere a acestora.

Sistemele HMS de la DSIT oferă performanțe remarcabile datorită multiplelor lor capacități de ultimă generaţie permițând detectarea și avertizarea timpurie a torpilelor, ceea ce permite navei să efectueze manevre de evitare și acțiuni de apărare împotriva torpilelor.

Funcționând în modurile activ, pasiv și de interceptare, cu o probabilitate ridicată de detectare a oricărei torpile care se apropie, sistemele HMS de la DSIT oferă o clasificare excepțional de rapidă a tuturor tipurilor de torpile.

Funcționând indiferent de condiții meteorologice de pe mare și în timp ce nava se află în larg, sistemul urmărește simultan mai multe ținte, oferind o detecție de înaltă precizie la 360 de grade.

Cu alte cuvinte, acest sistem este pentru navele de suprafaţă ce este sistemul Trophy pentru tancuri. Sistemul activ de protecţie TROPHY, dezvoltat şi produs tot de compania Rafael Advanced Defense Systems, detectează focul inamic, calculează unghiul şi timpul de impact şi lansează o ploaie de alice asupra proiectilului. Raza de acţiune este mică pentru a nu pune în pericol infanteria, iar sistemul este eficient împotriva rachetelor antitanc, a RPG-urilor şi a altor proiectile similare.

Dar, să revenim sistemul antitorpilă produs de Rafael. Datorită capacităților sale de alertă automată a torpilelor, este nevoie de un operator doar atunci când sistemul trimite o alertă cu privire la o torpilă care se apropie.

Sistemele HMS de la DSIT sunt oferite într-o varietate de configurații care sunt potrivite pentru aproape orice tip de navă.

RAFAEL și DSIT sunt jucători de frunte în domeniul complex al securității navale. Activitatea DSIT a dus la progrese în dezvoltarea unor soluții de apărare. Inovațiile din laboratoarele celor două companii au adus noi sisteme care și-au dovedit eficiența în sfera navală subacvatică atât pentru submarine, cât și pentru navele de suprafață.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel