Cum explică rușii eșecul S-400 în fața dronelor ucrainene în Crimeea. Sistemul de apărare antiaeriană va fi reconfigurat

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:
Sisteme S-400 în Crimeea
Sisteme S-400 în Crimeea

Președintele Consiliului de Stat din Republica Crimeea, Vladimir Konstantinov, a declarat, pe 31.08.2022, că sistemul de apărare antiaeriană din peninsulă este în curs de reconstruire, din cauza utilizării dronelor de către Forțele Armate ale Ucrainei. 

“În urmă cu un an, nimeni nu s-ar fi gândit că dronele vor reprezenta principala amenințare în regiune. Sistemul de apărare antiaeriană a fost construit pentru contracararea armelor grele, respectiv avioane, rachete, etc. Acum, acesta este reconfigurat”, a precizat Konstantinov în timpul emisiunii Solovyov Live de la televiziunea rusă.

Șeful Parlamentului regional din Crimeea a subliniat faptul că începând din anul 2014 se lucrează pe teritoriul peninsulei pentru reducerea riscurilor comiterii de „atacuri teroriste” din partea Kievului. “Nimeni nu are nicio relaxare. Și nu există panică. Avem încredere în Flota rusă din Marea Neagră (FRMN). Sunt dificultăți, dar metodele noi de luptă necesită sarcini noi”, a spus Konstantinov, citat și de agenția de presă Tass.

 

Ucrainenii au reușit în ultimele săptămâni câteva lovituri în Crimeea


În ultimele săptămâni, Crimeea și Sevastopolul au fost atacate de mai multe ori. Cu toate acestea, sistemul rusesc de apărare antiaeriană a interceptat majoritatea țintelor lansate de Forțele Armate ale Ucrainei pe teritoriul peninsulei.

Comentariul autorului: Sistemul de apărare antiaeriană din Peninsula Crimeea include cinci divizioane de rachete antiaeriene de tip S-400. Fiecare divizion, dispune de câte o baterie de complexe de rachete și artilerie antiaeriană Pantsir-S1, pentru protecția proprie.

De asemenea, FRMN dispune de un regiment de apărare antiaeriană, dotat cu complexe Osa-AKM.

Probabil că reconfigurarea sistemului presupune creșterea numărului de complexe cu rază scurtă de acțiune, în special de tip Pantsir-S1, și amplasarea acestora în proximitatea unor obiective militare și de infrastructură ce ar putea face obiectul unor atacuri cu dronă. 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel