Cum arată adăposturile de la Plauru, de la granița cu Ucraina: Construcții de aproape 10 m lungime ridicate de Brigada 10 Geniu a Armatei române

Photo credit: Brigada 10 Geniu „Dunărea de Jos”, Facebook
Photo credit: Brigada 10 Geniu „Dunărea de Jos”, Facebook

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a anunțat într-un comunicat oficial că Brigada 10 Geniu, împreună cu mijloacele tehnice din dotare, a demarat construcția a două adăposturi pentru populație în localitatea Plauru, aflată în imediata apropiere a graniței ucrainene, locul unde au căzut în aceste zile dronele rusești care bombardau porturile ucrainene la Gurile Dunării.

Potrivit unui comunicat emis de MApN către DefenseRomania, aproximativ 50 de militari de la Brigada 10 Geniu și 20 de mijlocea tehnice instalează două adăposturi prefabricate din beton și execută lucrură de amenajare aferente.

„În conformitate cu Hotărârea nr. 31 din 7 septembrie 2023 privind adoptarea unor măsuri de protecţie pe teritoriul naţional din imediata vecinătate a zonei de conflict din Ucraina, emisă de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, Ministerul Apărării Naționale a început marți, 12 septembrie, lucrările de amenajare a spaţiilor de protecţie a populaţiei la nivelul localităţii Plauru din județul Tulcea.

Lucrările sunt executate de un detașament format din aproximativ 50 de militari de la Brigada 10 Geniu, care acționează cu 20 de mijloace tehnice, pentru instalarea a două adăposturi din elemente prefabricate din beton, precum și pentru executarea lucrărilor de amenajare aferente. Adăposturile, cu dimensiunile 9,6 m lungime, 2 m lățime (la interior) și 1,5 m înălțime (la interior), vor fi predate, după finalizarea lucrărilor, autorităților locale ale comunei Ceatalchioi”, precizează MApN.

Amintim că  Ministerul Apărării Naționale, după trei zile în care a „infirmat categoric”, a precizat că pe teritoriul României au fost identificate componente ale unor drone care au fost trimise spre expertiză. În acest sens Ucraina a anunțat oficial imediat după incident că o dronă rusească Shahed s-a prăbușit pe teritoriul României, distanța pe Dunăre dintre România și Ucraina, în unele zone, fiind de doar 200-400 sute de metri.

Ca urmare a acestui incident, generalul Viorel Pană, șeful Şeful Statului Major al Forţelor Aeriene, confirmă că au fost crescute măsurile de supraveghere la frontiera fluvială, acestea fiind ”la un alt nivel decât erau” înainte de incident.

Totodată, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat unele măsuri. Printre aceste măsuri se numără și adăposturile pentru populație și informarea populației. Vor fi trimise mesaje Ro-Alert când sunt atacuri cu drone în zonă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel