Cum a pierdut Moldova 90 de mil. USD oferiți gratuit de SUA. Sturza: Agenți ai Rusiei și generali fără Armată. Banii nu erau pentru baze militare

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursă foto: Ambasada Statelor Unite ale Americii la Chișinău
Sursă foto: Ambasada Statelor Unite ale Americii la Chișinău

Miniștrii apropiați fostului președinte Igor Dodon au blocat un ajutor cu titlu gratuit în valoare de peste 90 de milioane de dolari, venit din Statele Unite ale Americii și oferit Republicii Moldova. Membrii Executivului apropiați de Dodon au boicotat ajutorul american.

Ion Sturza, fost premier al Republicii Moldova și cunoscut om de afaceri în România,  a taxat acțiunea clasei politice, într-o postare pe o rețea de socializare pe care a intitulat-o „Țara trebuie să-și cunoască eroii”.

„Agentul de influență al Federație Ruse în Republica Moldova Irina Vlah (prin datul din umeri), de mânuță cu bastardul Fadei și generalul fără armată Gaiciuc (prin absența voită) au blocat în ședința de Guvern un grant de 90 de milioane de USD(!) alocat de SUA moldovenilor. Grant destinat nu pentru a construi baze militare, ci pentru infrastructură, apă, canalizare, reforme... De ce? De-atâta...

Tovarăși! Eu înțeleg, faceți „politică”, urâți-vă adversarii, e ok. Dar nu propriii cetățeni!”, a comentat Ion Sturza, potrivit portalului Deschide.md care citează Ziarul Național.

De precizat că premierul interimar Aureliu Ciocoi a făcut două încercări ca Guvernul să accepte modificări la Acordul de asistență privind obiectivul de dezvoltare între Guvernul R. Moldova și Guvernul SUA pentru creșterea comerțului și investițiilor în sectoarele-cheie și la Acordul de asistență privind obiectivul de dezvoltare dintre Guvernul R. Moldova şi Guvernul SUA pentru o guvernare democratică mai eficientă şi mai responsabilă, pentru a putea beneficia de granturi în valoare de peste 90 de milioane de dolari.

Însă la ședința de ieri nu a fost întrunit numărul necesar de voturi, după ce Irina Vlah a refuzat să voteze, iar miniștrii Justiției și Apărării, Fadei Nagacevschi și Victor Gaiciuc, au lipsit, iar astăzi membrii Cabinetului interimar pur și simplu au boicitat ședința extraordinară la care urmau a fi votate modificările amintite.

Așa s-a scris istoria unui ajutor de 90 de milioane de dolari, acordat gratuit de SUA cetățenilor Republicii Moldova, sabotat și respins de clasa politică.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel