Cu o industrie aproape inexistentă, Cuba oferă noi imagini cu Delfin - submarinul secret al regimului (Video)

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Cu o industrie de apărare aproape inexistentă, armata cubaneză și forțele navale sunt nevoite să adapteze nevoilor nave și echipamente din epoca sovietică. Sistemele moderne sunt rare, dar există uneori astfel de echipamente.

Flota cubaneză deține pescadoare transformate în nave de război și platforme de lansare a torpilelor care seamănă cu cele folosite de forțele speciale. Dar poate cea mai periculoasă platformă este submarinul „mic și secret al Cubei”, transmite USNI News.

Un singur submarin deținut de Cuba este cunoscut sub numele de Delfin. Singurele imagini cu acesta erau din 2008, dar nu au fost prezentate public până de curând.

Marina cubaneză a păstrat secretul chiar și cu privire la simpla existență a acestui submarin. El e în serviciu de peste zece ani de serviciu, dar Delfín a fost prezentat doar într-un videoclip, oficial, prima oară anul acesta anul acesta. Acum, a fost prezentată și o fotografie clară a acestui submarin pe site-ul lor oficial.

Submarinul Delfín are aproximativ 21 de metri și un echipaj de 5 sau mai mulți. Este înarmat cu torpile grele. Sonarul principal pare să fie amplasat în partea de sus față de modelul clasic în partea frontală a navei, potrivit unei fotografii publicate de guvernul cubanez. Din imagine nu rezultă foarte clar dacă este vorba despre un sonar activ, care ar putea limita potențialul său de a identifica navele de război.

Dar amenințarea submarinelor, chiar și cele mici și nesofisticate, nu poate fi ignorată, scriu americanii. Dacă echipajul este bine antrenat și comandat, el poate reprezenta o amenințare serioasă.

1. -imagine fara descriere- (submarin-delfin-marina-de-guerra-revolucionaria_57124200.jpeg)

Sursa foto: Marina de Guerra Revolucionaria

Sursa citată amintește că în 2010, un mini-submarin nord-coreean a scufundat o corvetă sud-coreeană ROKS Cheonan. Probabil pentru că este cea mai importantă navă din flota lor, Cuba a fost atât de dornică să o țină secretă.

Submarinul Delfín nu a fost singura navă prezentată în recentele fotografii. De-a lungul anilor, informațiile despre SDV (Swimmer Delivery Vehicle), vehicule subacvatice dezvoltate pe plan intern în Cuba au fost făcute publice. Este posibil ca o parte dintre acestea încă să se mai afle în serviciu. La prima vedere, SDV-ul cubanez seamănă oarecum cu vehiculele italiene Seahorse și Trass din anii 1950. Proiectul Marinei Cubaneze pare că se bazează pe cel folosit cândva de trupele SEAL ale US Navy pentru echipele UDT (Underwater Demolition Teams).

SDV-ul cubanez nu e 100% o copie, ele diferă semnificativ de cele italiene sau americane prin prisma armamentului. Navele cubaneze sunt echipate cu o singură torpilă grea, aflată sub carenă. Torpila pare a fi Type - 53 din perioada sovietică.

2. -imagine fara descriere- (sdv-cuba-marina-de-guerra-revolucionaria_81686700.jpeg)

Sursa foto: Marina de Guerra Revolucionaria

Aceste nave nu se compară cu cele moderne occidentale, dar sursa citată subliniază că nici amenințarea vehiculeleor subacvatice și nici a submarinelor nu poate fi ignorată. Dacă sunt utilizate în mod corect, ele pot provoca distrugeri mari unui potențial adversar, așa cum s-a întâmplat cu corveta sud-coreeană Cheonan în 2010.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel