Criză S-400. Militarii turci se vor deplasa în Rusia pentru a începe pregătirea

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Nimic nu pare că mai poate opri Turcia de la achiziționarea sistemelor rusești S-400.

Aproximativ 100 de militari turci vor începe pregătirea pentru sistemele S-400 la un centru militar din Rusia.

„La sfârșitul lunii mai, aproximativ 100 de militari turci vor începe pregătirea înr-un centru militar rus pentru a opera sistemele de apărare antirachetă S-400”, scrie TASS care citează o sursă din domeniul apărării de la Moscova. Agenția de presă rusă amintește că, în acest an, conform contractului, Rusia va începe livrarea S-400 către Ankara.

 

Militarii turci, instruiți în Rusia pentru a opera S-400 împreună cu cei chinezi

 

Militarii ruși vor fi instruiți să opereze sistemul S-400 împreună cu un grup de militari chinezi care și-au început deja pregătirea la jumătatea lunii martie în același centru militar. Sursa citată menționează că pregătirea simultană a militarilor chinezi și turci pentru S-400 reprezintă o premieră în istoria modernă a Rusiei.

Citește și: NATO a încercat, fără succes, să convingă Turcia să renunţe la achiziţionarea de sisteme ruseşti S-400

Washingtonul a somat Turcia să aleagă între sistemele antirachetă ruse şi avioane de vânătoare americane F-35, din care Turcia dorea de asemenea să cumpere 100 de unităţi.

SUA şi-au suspendat la începutul lui aprilie livrările de echipamente terestre legate de utilizarea F-35, aparat conceput pentru a comunica în timp real cu sistemele militare ale NATO, printre care cele de apărare antirachetă. Washingtonul se teme că tehnologia cu care sunt dotate bateriile S-400 ar putea servi la colectarea de date tehnologice de pe avioanele militare ale NATO, din care Turcia face parte, şi că astfel Rusia ar putea avea acces la ele.

Citește și: Criza S-400: Turcia va plăti scump decizia de a achiziționa sisteme rusești. Planurile SUA

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel