Criză în Golf. US Navy ar fi doborât două drone iraniene nu doar una

Tudor Curtifan / 23 iul 2019 / 21:03

O navă a marinei SUA s-ar putea să fi doborât o a doua dronă iraniană în strâmtoarea Ormuz săptămâna trecută, a declarat marţi un responsabil american, adăugând că armata nu are o confirmare definitivă în acest sens.

Astfel, SUA consideră că au doborât o a doua dronă iraniană la 18 iulie în strâmtoarea Ormuz, aşa cum a declarat comandantului forţelor americane în Orientul Mijlociu. 

"Ca întotdeauna a fost o situaţie tactică complexă. Noi credem că două drone au fost ţintite cu succes", a afirmat generalul Kenneth McKenzie într-un interviu acordatdin Siria pentru canalul CBS. 

"Suntem siguri că am distrus o dronă, este posibil să o fi distrus şi pe o a doua", a precizat el. 

 

Iranul nu recunoaște nici pierderea primei drone

 

Preşedintele american Donald Trump a anunţat joia trecută că o navă americană, USS Boxer, a distrus deasupra strâmtorii Ormuz o dronă iraniană care se apropiase periculos de mult de vasul SUA, fapt dezminţit de Teheran, care a calificat acest anunţ drept "ameninţări delirante şi fără fundament". 

Donald Trump a respins negările iraniene, dar Pentagonul nu a difuzat nicio fotografie cu acest incident. 

Regiune strategică pentru aprovizionarea mondială cu petrol, Golful traversează o nouă perioadă de turbulenţe. 

Acestea sunt legate de exacerbarea tensiunilor între Teheran şi Washington după retragerea unilaterală a SUA în mai 2018 din acordul internaţional asupra programului nuclear iranian încheiat la Viena în 2015. 

Din luna mai, actele de sabotaj şi atacurile asupra navelor în Golf - acţiuni imputate de SUA Teheranului, care dezminte - precum şi distrugerea dronelor au sporit tensiunile.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy