Criză în Golf. US Navy ar fi doborât două drone iraniene nu doar una

Tudor Curtifan |
Data publicării:

O navă a marinei SUA s-ar putea să fi doborât o a doua dronă iraniană în strâmtoarea Ormuz săptămâna trecută, a declarat marţi un responsabil american, adăugând că armata nu are o confirmare definitivă în acest sens.

Astfel, SUA consideră că au doborât o a doua dronă iraniană la 18 iulie în strâmtoarea Ormuz, aşa cum a declarat comandantului forţelor americane în Orientul Mijlociu. 

"Ca întotdeauna a fost o situaţie tactică complexă. Noi credem că două drone au fost ţintite cu succes", a afirmat generalul Kenneth McKenzie într-un interviu acordatdin Siria pentru canalul CBS. 

"Suntem siguri că am distrus o dronă, este posibil să o fi distrus şi pe o a doua", a precizat el. 

 

Iranul nu recunoaște nici pierderea primei drone

 

Preşedintele american Donald Trump a anunţat joia trecută că o navă americană, USS Boxer, a distrus deasupra strâmtorii Ormuz o dronă iraniană care se apropiase periculos de mult de vasul SUA, fapt dezminţit de Teheran, care a calificat acest anunţ drept "ameninţări delirante şi fără fundament". 

Donald Trump a respins negările iraniene, dar Pentagonul nu a difuzat nicio fotografie cu acest incident. 

Regiune strategică pentru aprovizionarea mondială cu petrol, Golful traversează o nouă perioadă de turbulenţe. 

Acestea sunt legate de exacerbarea tensiunilor între Teheran şi Washington după retragerea unilaterală a SUA în mai 2018 din acordul internaţional asupra programului nuclear iranian încheiat la Viena în 2015. 

Din luna mai, actele de sabotaj şi atacurile asupra navelor în Golf - acţiuni imputate de SUA Teheranului, care dezminte - precum şi distrugerea dronelor au sporit tensiunile.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel