Criză în Golf. Israelul se va alătura misiunii SUA în lupta împotriva agresiunii Iranului

Tudor Curtifan / 06 aug 2019 / 19:22

Israelul va participa la misiunea SUA din Golful Persic, pentru contracararea Iranului.

Israelul va participa la misiunea coordonată de Statele Unite pentru securizarea Golfului Persic prin contracararea acţiunilor Iranului, afirmă surse citate de site-ul Ynetnews.com şi de cotidianul Times of Israel.

Conform unor surse politice, scrie Mediafax, ministrul israelian de Externe, Israel Katz, i-a informat pe membrii Comisiei pentru Afaceri Externe şi Apărare din Knesset că Israelul va participa la misiunea maritimă din Golful Persic.

Israelul va participa la operaţiuni de colectare de informaţii şi va oferi capabilităţi navale militare, a precizat Israel Katz, explicând că participarea la misiunea maritimă din Golful Persic se înscrie în strategia israeliană de contracarare a Iranului.

Marea Britanie a anunţat luni că se va alătura Statelor Unite în misiunea internaţională pentru protejarea navelor comerciale în Golful Persic, în contextul tensiunilor cu Iranul.

Guvernul Angela Merkel a respins solicitarea Administraţiei Donald Trump privind participarea Germaniei la misiunea navală din Golful Persic, care are rolul contracarării acţiunilor Iranului.

Rusia şi Iranul au anunţat săptămâna trecută semnarea unui protocol de cooperare militară care include posibilitatea efectuării de exerciţii navale comune în Strâmtoarea Hormuz, în contextul tensiunilor cu Statele Unite şi Marea Britanie. 

CITEȘTE ȘI: Criză Golf: Zaharova: Rusia are impresia că SUA caută un pretext pentru un conflict

CITEȘTE ȘI: Criza iraniană din Golf. Japonia refuză și ea SUA

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy