Criză în Golf. Coreea de Sud se alătură misiunii militare conduse de SUA

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Trupe SUA, în Coreea de Sud
Trupe SUA, în Coreea de Sud

Coreea de Sud plănuiește să se alăture forțelor maritime conduse de SUA în Orientul Mijlociu, prin trimiterea unei unități navale care să ajute la protejarea petrolierelor din Strâmtoarea Ormuz, a informat presa sud-coreeană, citată de Reuters.

Tensiunile din relațiile între Teheran și Washington s-au intensificat în 2018, după ce președintele american Donald Trump a decis retragerea Statelor Unite din acordul nuclear semnat în 2015.

Atacurile asupra unor petroliere în Strâmtoarea Ormuz, în apropierea coastei Iranului, i-au făcut pe oficialii americani să ceară aliaților să se alăture unei misiuni maritime de securitate în regiune.

Coreea de Sud ar fi decis să se alăture acestei misiuni maritime de securitate, a informat o sursă care a vorbit în condiții de anonimitate și care a fost citată de publicația Maekyung, scrie Mediafax.

Ministerul Apărării de la Seul a informat anterior că Guvernul caută măsuri pentru a își proteja navele din regiune, însă nicio decizie finală nu a fost luată.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel