Criza generalizată din Liban a determinat membrii mișcării șiite pro-iraniene Hezbollah să "migreze" în Siria

Nicolae Iordan |
Data actualizării: | Data publicării:

Pe fondul crizei economice, sociale și de securitate din Liban, miliția șiită pro-iraniană Hezbollah și-a trimis sute de membri cu familiile lor în mai multe zone din Siria, în special în zona de la sud de Damasc, unde au ocupat casele locuitorilor strămutați și lucrează ca "polițiști de frontieră" în mai multe zone pentru a proteja site-urile care adăpostesc "experți" ai Gărzii Revoluționare iraniene.

O sursă din suburbiile sudice ale Beirutului, într-un interviu acordat site-ului 24 din Emiratele Arabe Unite, a confirmat că membrii Hezbollah s-au mutat în zonele "Triunghiului morții" adiacente Damascului din partea sa sudică, după ce locuitorii săi au fost strămutați din cauza războiului. Triunghiul este considerat o zonă strategică legată de granițele libaneze de la Bekaa centrală la vest și se întinde de-a lungul granițelor administrative ale guvernoratelor siriene Damasc, Daraa și Quneitra.

Zona are o importanță strategică pentru milițiile iraniene, datorită apropierii sale de granița siriano-israeliană și Platoul Golan, dar și a prezenței înălțimilor muntoase care pot fi utilizate ca site-uri de monitorizare a informațiilor și platformelor de lansare a rachetelor.

Membrii Hezbollahului au confiscat zeci de case în localitățile triunghiului, în special în Kafr Naseej, Deir al-Adas și Deir Maker, instalându-și familiile în ele. Potrivit sursei, considerațiile economice merg mână în mână cu motivele de securitate, militare și demografice.

Familiile membrilor Hezbollah care trăiesc în Siria își pot asigura o mare parte din salarii, datorită prețurilor ieftine la alimente și bunurile de larg consum. Prezența permanentă a electricității gratuite le permite acestora să cultive o mare parte a zonei și să angajeze muncitori cu salarii mici pentru a îngriji culturile agricole.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel