Criza din Iran. Merkel va efectua o vizită în Rusia la invitația lui Vladimir Putin

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Angela Merkel și Vladimir Putin
Angela Merkel și Vladimir Putin

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, va vizita Rusia în zilele următoare, la invitația președintelui rus Vladimir Putin.

Potrivit agenției de presă Tass, care citează Kremlinul, Angela Merkel va afectua o vizită de lucru în Rusia pe data de 11 ianuarie.

Kremlinul informează că Merkel va discuta în Rusia despre escaladarea tensiunilor din Orientul Mijlociu după asasinarea de către SUA a generalului iranian Qassan Soleimani în Irak, dar și despre situația din Siria și Libia.

Cele două părți vor aborda totodată și conflictul din Ucraina, în contextul punerii în aplicare a acordurilor de la Minsk din 2015.

De subliniat că sursa citată nu precizează nimic despre Nord Stream 2, ci doar faptul că vizita Angelei Merkel în Rusia are ca scop situația internațională.

Situația din Orientul Mijlociu s-a deteriorat după ce SUA l-au asasinat pe data de 3 ianuarie pe generalul iranian Qassan Soleimani, comandantul Gardienilor Revoluției, arhitectul politicii iraniene în regiune și creierul din spatele atacurilor milițiilor anti-americane împotriva obiectivelor SUA. Atacul a avut loc în Irak și a fost condus de o dronă.

CITEȘTE ȘI: 'Asasinul' generalului Soleimani, drona MQ-9 Reaper, despre care s-a zvonit că va opera și în România

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel