Crăciun fericit „anti-rus” | Propaganda Moscovei își dă iar în stambă cu un mesaj care amintește de fake-news-urile staliniste

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

O nouă mostră de propagandă de tip sovietic a fost lansată chiar de Russia Today - propaganda oficială de stat.

Videoclipul prezintă o familie ”tipică” din Europa, petrecând Crăciunul în beznă și mâncând o tradițională ”supă de rozătoare”.

”Dacă media dvs. nu vă spune unde se duc toate acestea, RT este disponibil prin VPN”, se arată la sfârșitul videoclipului care se vrea a fi o satiră despre cât de sumbru este Crăciunul 2022 pentru europeni. 

Deși anunțul de la final pare că se adresează europenilor, mesajul este și unul de uz intern - vrând să le inducă rușilor ideea că Occidentul va avea cel mai mult de pierdut de pe urma confruntării cu măreața Rusie - o tehnică marcă înregistrată în perioada comunismului, atunci când manualele sovietice îi arătatu pe occidentali locuind sub pământ.

 

”Felicitarea” Russia Today

 

Presa de stat rusă, Russia Today, a publicat un videoclip care poate fi descris ca un mesaj de felicitare și un avertisment adresat „anti-rușilor” care sărbătoresc Crăciunul. 

Videoclipul de un minut începe în trecut, în timpul Crăciunului precedent, undeva în Europa. Înfățișează părinți fericiți care îi fac cadou fiicei lor un hamster.

Apoi este afișat Crăciunul de anul acesta. Sunt prezentate probleme europene, în special cele cu energia, iar hamsterul, animalul de companie al familiei, aleargă pe roată și astfel produce energie electrică care aprinde beculețele din bradul de Crăciun.

Ultima parte a videoclipului arată un an 2023 de rău augur și amenințător - nu există electricitate, găurile ferestrelor sunt acoperite cu carton, zgomotele tancurilor care trec par să vină de afară, bradul este mai sărac împodobit, familia este îmbrăcată în haine de exterior, iar mama a gătit tocană de la îndrăgitul hamster al familiei ca masă de sărbători.

RT face aluzie la foametea și războiul care vor cuprinse Europa.

- Crăciun fericit „anti-rus”. Dacă media dvs. nu vă spune unde se duc toate acestea, RT este disponibil prin VPN - RT este anunțat la sfârșitul videoclipului.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel