Crăciun de coșmar pentru aviația rusă în Ucraina: Celor trei Su-34 doborâte li se adaugă două avioane căzute în Ajun în urma unui atac masiv rus

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:
Avion de bombardament Su-34, prezentat de ruși, în timp ce participă la așa-zisa „operație militară specială”, invadarea Ucrainei. Foto: Ministerul Apărării din Rusia
Avion de bombardament Su-34, prezentat de ruși, în timp ce participă la așa-zisa „operație militară specială”, invadarea Ucrainei. Foto: Ministerul Apărării din Rusia

Pe front situația e foarte complicată pentru Ucraina, dar se pare că ucrainenii au mai mult succes în contracararea aviației militare ruse. Ieri, în noaptea de Ajun, în urma unui atac masiv al Rusiei împotriva Ucrainei, în care s-au folosit drone, avioane și rachete, rușii au pierdut încă un Su-34 și, posibil un Su-30.

În contextul Ajunului Crăciunului Rusia a lansat un atac masiv în sudul Ucrainei, vizând zona Odesa, cu rachete, avioane și drone kamikaze de tip Shahed.

Apărarea antiaeriană a Ucrainei a reușit să doboare cel puțin un avion de bombardament Su-34. Un alt Su-30 e foarte posibil să fi fost doborât.

Avionul de bombardament Su-34 a fost lovit în zona Mariupol. Comandantul Forțelor Aeriene ale Ucrainei a confirmat faptul că sistemele de apărare antiaeriene ale Ucrainei au lovit un Su-34 are nu s-a mai întors la bază în Rusia.

Potrivit Forțelor Aeriene Ucrainene, citat de Pravda ucraineană, în zona Mării Negre, în regiunea Odesa, s-au lansat rachete și împotriva unui Su-30 rusesc. Kievul nu poate confirma încă dacă avionul a fost doborât, e confirmată doar doborârea bombardierului Su-34.

„Crăciun fericit!”, transmite ironic, comandantul Forțelor Aeriene Ucrainene.

 

Crăciun de coșmar pentru aviația militară rusă: 5 avioane, din care patru de bombardament Su-34 au fost doborâte în doar 4 zile de ucraineni

 

2. Avion de t... (su-34_96670100.png)

Avion de tip Su-34 al Federației Ruse. Foto: Ministerul Apărării de la Moscova

Amintim că în urmă cu trei zile oficiali ucraineni au informat că trei bombardiere rusești de tip Su-34 au fost distruse în partea de sud a Ucrainei. Informația a fost confirmată și pe canalele de Telegram ale bloggerilor ruși.

Astfel, cu cele două avioane căzute în noapte de Ajun, de ieri, numărul avioanelor pierdute se ridică la 5. Dacă încă Su-30 nu poate fi confirmat, Ucraina a confirmat doborârea în Ajun a unui Su-34. Practic, rușii au pierdut 4 avioane Su-34 în doar trei zile.

“În noaptea de 21-22 decembrie 2023, am primit un mesaj de la invadatori pe o bucată dintr-o dronă Shahed doborâtă, pe care scria die, fu**ers. Ce idee minunată! Iată răspunsul nostru! Astăzi, la prânz, pe frontul din sud, trei bombardiere rusești de tip Su- 34 au fost doborâte. Zbor veșnic, fraților!”, a la vremea respectivă Comandantul Forțelor Aeriene ale Ucrainei, Mîkola Oleșciuk.

Pierderea de aeronave a fost recunoscută și de surse rusești active pe Telegram.

De precizat și faptul că rușii au anunțat și ei doborârea unor avioane ucrainene. Ministerul rus al Apărării a anunțat, pe 24.12.2023, că, în ultimele 24 de ore, mijloacele rusești de apărare antiaeriană au doborât trei avioane de vânătoare Su-27 și un bombardier Su-24 aparținând Forțelor Aeriene ale Ucrainei.

“Mijloacele de apărare antiaeriană au doborât patru avioane ucrainene: trei Su-27 și un Su-24, în raioanele localităților Shirokoe și Odarovka din Regiunea Zaporojie și  Grigorovka din Regiunea Dnepropetrovsk”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului, preluat de agenția Interfax.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel