Rusia susține că a răzbunat pierderea celor trei avioane Su-34: Rușii plusează și susțin că au doborât patru avioane ale Ucrainei

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:
Avion de tip Su-27 ucrainean. Foto: Forțele Aeriene ale Ucrainei
Avion de tip Su-27 ucrainean. Foto: Forțele Aeriene ale Ucrainei

Ministerul rus al Apărării a anunțat, pe 24.12.2023, că, în ultimele 24 de ore, mijloacele rusești de apărare antiaeriană au doborât trei avioane de vânătoare Su-27 și un bombardier Su-24 aparținând Forțelor Aeriene ale Ucrainei.

“Mijloacele de apărare antiaeriană au doborât patru avioane ucrainene: trei Su-27 și un Su-24, în raioanele localităților Shirokoe și Odarovka din Regiunea Zaporojie și  Grigorovka din Regiunea Dnepropetrovsk”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului, preluat de agenția Interfax.

“De asemenea, Aviația Operativ-Tactică, Trupele de Rachete și Artilerie, precum și drone aeriene aparținând grupărilor de trupe ale Forțelor Armate ale Federației Ruse au lovit aerodromul Starokonstantinov din Regiunea Hmelnițki, unde au distrus lansatoare de rachete antiaeriene NASAMS produse în Norvegia și Crotale-NG fabricate în Franța”, au menționat reprezentanții militari ruși.

Potrivit precizărilor acestora, în același timp, pe aerodromul Kanatovo din Regiunea Kirovograd, au fost distruse tehnică de aviație, mijloace de navigație pentru asigurarea zborurilor și muniție de aviație aparținând Forțelor Aeriene ale Ucrainei.

Comentariul autorului: Anunțul făcut de reprezentanții Ministerului rus al Apărării privind doborârea a patru avioane ucrainene survine la numai două zile după ce oficiali ucraineni au informat că trei bombardiere rusești de tip Su-34 au fost distruse în partea de sud a Ucrainei.

Autoritățile rusești nu au reacționat nici până acum la declarațiile părții ucrainene, însă informațiile au fost desmințite în presa rusă. Potrivit portalurilor de știri din Rusia, fotografiile prezentate de oficialii Forțelor Aeriene ale Ucrainei cu resturile aeronavelor distruse au fost făcute în Regiunea Herson în anul 2022.

În ceea ce privește aeronavele pe care rușii susțin că le-au doborât pe parcursul ultimei zile, trebuie precizat faptul că acestea fac parte din categoria avioanelor de luptă vizate mai puțin de armata rusă în timpul conflictului din Ucraina.

După cum s-a precizat pe rețelele de socializare, de la începutul conflictului ucrainean, rușii susțin că au doborât în aer sau au distrus la sol 55 de aeronave Su-24 și 44 de tip Su-27. Cele mai vânate avioane militare ucrainene au fost cele de tip Su-25 (189 de unități distruse) și MiG-29 (155 de unități).

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel