Corvetele României: Naval Gorup și SNC și-au reafirmat sprijinul pentru construcția corvetelor Gowind și transferul de tehnologie

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

Naval Group şi Şantierul Naval Constanţa și-au reafirmat angajamentul de a sprijini Marina Română în proiectele sale de modernizare.

Echipele Naval Group şi SNC sunt onorate de încrederea autorităţilor române care au selectat Naval Group şi partenerul său, Şantierul Naval Constanţa, pentru programul de a construi patru noi corvete multifuncţionale Gowind, de a moderniza fregatele T22R şi de a crea un centru de mentenanţă şi un centru de formare, potrivit unui comunicat al companiei.

Gowind este o corvetă cu o platformă exclusiv militară, echipată cu un set de sisteme de ultimă generaţie testate în luptă, anti-submarin, anti-suprafaţă şi antiaeriene, conform standardelor NATO.

Oferta Naval Group şi SNC se bazează pe puterea parteneriatului exclusiv dintre cei doi parteneri, care va asigura suveranitatea şi autonomia României, deoarece SNC, o companie românească care angajează muncitori români, va stăpâni know-how-ul necesar pentru susţinerea întregului ciclu de viaţă al corvetelor, de la construcţia lor, până la întreţinerea şi modernizarea lor, mai precizează gigantul francez, citat de Agerpres.

Transferul global de tehnologie al Naval Group va aduce beneficii întregii industrii navale româneşti pe termen lung, creând locuri de muncă cu valoare adăugată ridicată, dincolo de programul GowindŽ.
 
Amintim că Naval Group a fost declarată câștigătoare, anul trecut, în licitația privind construcția corvetelor pentru Forțele Navale Române. Damen s-a adresat instanței iar Tribunalului București, în toamna lui 2019, a respins contestația olandezilor în programul "Corveta multifuncțională" și a dat câștig de cauză Naval Group. Decizia nu este definitivă, Damen a făcut recurs iar justiția va trebui în următoare perioadă să se pronunțe.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel