Coronavirus| Pentagonul pregătește desfășurarea a două nave-spital

S.I. Catalin / 19 Martie 2020 / 09:43

Pentagonul a început pregătirea navelor-spital ale Marinei SUA, USNS Mercy și USNS Comfor, ca parte a eforturilor Departamentului Apărării al SUA de a limita răspândirea internă a COVID-19, a precizat marţi USNI News.

 

Secretarul Apărării, Mark Esper, a precizat, marți, presei că Pentagonul a inițiat procesul de pregătire a două nave-spital care aparţin Marinei Americane. Cele două nave vor fi dislocate, una pe coasta de vest și alta pe coasta de est, pentru a limita răspândirea internă a coronavirusului, preluând cazuri non-COVID-19 și permițând spitalelor să se concentreze asupra pacienţilor aflaţi în stare critică.

„Am dat deja ordine Marinei … să grăbească pregătirea acestora pentru a fi desfășurate”, a spus Secretarul Apărării, Mark Esper, potrivit U.S. Naval Institute News.

La rândul său, preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a anunțat că două nave spital ale Marinei SUA vor ajunge în New York în următoarele zile.

Cu toate că CNN, publicație opozantă Administrației Trump, a anunțat citând surse din apărare că nava spital USNS Comfort ar putea ajunge abia în câteva săptămâni la New York, într-o conferință de presă Trump a făcut referire la aproximativ următoarea săptămână.

Ambele nave spital - Navy USNS Mercy (T-AH-19) și USNS Comfort (T-AH-20) - care vor ajunge la New York vor fi echipate cu personal medical și echipamente necesare pentru a ajuta spitalele să facă față situației. Scopul acestor nave este să ridice presiunea de pe spitalele din New York care se confruntă cu o criză uriașă în bătălia cu noul coronavirus.

Donald Trump a anunțat că SUA vor învinge bătălia împotriva COVID-19, fiind doar o chestiune de timp.

Statul New York a înregistrat până în cursul zilei de ieri un număr de 1.374 de cazuri COVID-19. LA nivel național în SUA există peste 4.000 de cazuri confirmate și 71 de decese.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy