Coronavirus| Pentagonul pregătește desfășurarea a două nave-spital

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Pentagonul a început pregătirea navelor-spital ale Marinei SUA, USNS Mercy și USNS Comfor, ca parte a eforturilor Departamentului Apărării al SUA de a limita răspândirea internă a COVID-19, a precizat marţi USNI News.

 

Secretarul Apărării, Mark Esper, a precizat, marți, presei că Pentagonul a inițiat procesul de pregătire a două nave-spital care aparţin Marinei Americane. Cele două nave vor fi dislocate, una pe coasta de vest și alta pe coasta de est, pentru a limita răspândirea internă a coronavirusului, preluând cazuri non-COVID-19 și permițând spitalelor să se concentreze asupra pacienţilor aflaţi în stare critică.

„Am dat deja ordine Marinei … să grăbească pregătirea acestora pentru a fi desfășurate”, a spus Secretarul Apărării, Mark Esper, potrivit U.S. Naval Institute News.

La rândul său, preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a anunțat că două nave spital ale Marinei SUA vor ajunge în New York în următoarele zile.

Cu toate că CNN, publicație opozantă Administrației Trump, a anunțat citând surse din apărare că nava spital USNS Comfort ar putea ajunge abia în câteva săptămâni la New York, într-o conferință de presă Trump a făcut referire la aproximativ următoarea săptămână.

Ambele nave spital - Navy USNS Mercy (T-AH-19) și USNS Comfort (T-AH-20) - care vor ajunge la New York vor fi echipate cu personal medical și echipamente necesare pentru a ajuta spitalele să facă față situației. Scopul acestor nave este să ridice presiunea de pe spitalele din New York care se confruntă cu o criză uriașă în bătălia cu noul coronavirus.

Donald Trump a anunțat că SUA vor învinge bătălia împotriva COVID-19, fiind doar o chestiune de timp.

Statul New York a înregistrat până în cursul zilei de ieri un număr de 1.374 de cazuri COVID-19. LA nivel național în SUA există peste 4.000 de cazuri confirmate și 71 de decese.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel