Coronavirus | Comandantul portavionului USS Theodore Roosevelt: Numărul marinarilor infectaţi creşte

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Portavionul american USS Theodore Roosevelt, navă andocată de săptămâna trecută în portul Guam după ce mai mulţi marinari au contractat noul coronavirus
Portavionul american USS Theodore Roosevelt, navă andocată de săptămâna trecută în portul Guam după ce mai mulţi marinari au contractat noul coronavirus

Comandantul portavionului american USS Theodore Roosevelt, navă andocată de săptămâna trecută în portul Guam după ce mai mulţi marinari au contractat noul coronavirus, a avertizat că infecţia va continua să se răspândească în cazul în care conducerea Marina militară americană nu adoptă măsuri pentru izolarea echipajului, transmite dpa.

Într-o scrisoare adresată comandamentului Flotei americane din Pacific, căpitanul Brett Crozier a menţionat că există două posibile soluţii pentru navă şi echipajul său - evacuarea echipajului de pe navă şi dezinfectarea acesteia sau ''maximizarea pregătirii de luptă'' pentru redesfăşurare cât mai rapid posibil.

Dacă va fi aleasă a doua soluţie, ''vor fi pierderi cauzate de virus'', a adăugat Crozier. ''Nu suntem în război şi de aceea nu putem permite ca nici măcar un marinar să moară ca rezultat al acestei pandemii. Acum este nevoie de acţiuni decisive'', a subliniat el.

Şeful Marinei militare americane, Thomas Modly, a declarat marţi pentru CNN că situaţia de pe această navă reprezintă o provocare pentru guvernul american, ''cu circumstanţe unice''.

''Noi nu suntem în dezacord cu comandantul navei'', a spus Modly.

Şeful Pentagonului, Mark Esper, a afirmat la rândul său că SUA nu au ajuns în punctul de a evacua echipajul de pe USS Theodore Roosevelt.

''Transportăm multe materiale şi asistenţă medicală către portavionul din Guam. Vreau să anunţ că niciun marinar nu este grav bolnav'', a afirmat Esper într-un interviu pentru CBS.

Portavionul USS Theodore Roosevelt a vizitat în urmă cu trei săptămâni portul Da Nang din Vietnam. Potrivit cotidianului San Francisco Chronicle, la bordul navei militare 100 de marinari au contractat deja noul coronavirus, faţă de 36 în urmă cu câteva zile.

În urmă cu o săptămână, Pentagonul a anunţat suspendarea timp de două luni a tuturor deplasărilor militarilor americani prevăzute la nivel global, printre care şi repatrierea soldaţilor americani aflaţi în teatre de război, în încercarea de a limita răspândirea epidemiei COVID-19.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel