Tensiuni în peninsula coreeană: Kim Jong Un a ordonat mai multe lansări de rachete. SUA răspund prin exerciții comune cu aliații din regiune

B-1B, împreună cu aeronave F-35 ale Forțelor Aeriene Coreene
B-1B, împreună cu aeronave F-35 ale Forțelor Aeriene Coreene

Statele Unite au organizat duminică exerciții aeriene comune bilateral cu Coreea de Sud și Japonia, care au implicat bombardiere strategice, la o zi după ce Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică intercontinentală Hwasong-15 (ICBM) într-un „exercițiu de lansare rapid”

Coreea de Nord a confirmat că a lansat, sâmbătă, o rachetă balistică intercontinentală (ICBM) de tip Hwasong-15. Exerciţiul "surpriză" reuşit a demonstrat capacităţile sale de "contraatac nuclear letal", se arată în comunicatul Phenianului.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a ordonat un "exerciţiu de lansare" surpriză sâmbătă la ora locală 8.00 (23.00 GMT vineri). O rachetă Hwasong-15 a fost apoi lansată de pe aeroportul din Phenian în cursul după-amiezii

În replică, duminică, armata sud-coreeană a anunţat că a organizat manevre aeriene comune cu SUA.

Șefii de stat major din Coreea de Sud au declarat că exercițiul (în care avioanele de vânătoare F-35A, F-15K și F-16 din Coreea de Sud au escortat bombardiere americane B-1B) a demonstrat capacitățile de apărare „covârșitoare” ale aliaților și postura de pregătire.

De asemenea, Japonia a desfăşurat duminică un exerciţiu militar comun cu Statele Unite, a anunţat Ministerul japonez al Apărării.

 

A doua lansare de rachete în mai puțin de 48 de ore

 

Coreea de Nord a lansat luni două rachete balistice spre Marea Japoniei, la mai puţin de 48 de ore de la ultima lansare.

"Militarii noştri au detectat două rachete balistice cu rază scurtă de acţiune lansate în această dimineaţă din zonele Sukchon din provincia Pyongan de Sud între orele 07:00-07:11 (22:00-22:11 GMT)", potrivit  unui anunţ făcut de Statul Major Interarme sud-coreean.

Presa de stat din Coreea de Nord a confirmat tragerea a două proiectile dintr-un lansator de rachete multiplă spre ţinte aflate la 395 km, respectiv, 337 km distanţă.

Ministerul japonez al Apărării a declarat că cele două rachete balistice, lansate în jurul orei 22:00 GMT, au atins o altitudine maximă de aproximativ 100 km şi 50 km, parcurgând o distanţă de aproximativ 350-400 km înainte de a cădea în afara zonei economice exclusive a Japoniei, transmite Reuters.

Tot luni, sora liderului nord-coreean Kim Jong Un, Kim Yo Jong, a declarat că folosirea Oceanului Pacific ca "poligon de tragere" depinde de Statele Unite, potrivit Reuters.

Ea a spus că Phenianul examinează cu atenţie impactul creşterii prezenţei activelor strategice ale SUA în regiune."Examinăm cu atenţie influenţa pe care o va exercita asupra securităţii statului nostru".

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel