Coreea de Sud vrea să cumpere elicoptere Sikorsky MH-60R Seahawk

Eduard Pascu |
Data publicării:

Coreea de Sud a anunțat, luni, prin Agenția de Achiziții a Apărării că intenționează să cumpere 12 elicoptere de luptă antisubmarin Sikorsky MH-60R Seahawk.

Contractul, evaluat la aproximativ 878 milioane de dolari, este de așteptat să fie semnat până la sfârșitul acestui an, potrivit aceleiași surse citată de Defense News. Decizia este o reușită pentru firma americană Lockheed Martin, deoarece MH-60R fusese considerat prea scump.

Pentru acest contract au aplicat trei ofertanți: Lockheed Martin, Leonardo Italia și NHIndustries din Franța.

Leonardo, care vânduse opt ​​elicoptere AW159 Wildcat către marina sud-coreeană în cadrul programului MOH Batch I, fusese considerat câștigător sigur în acea competiție, întrucât ceilalți doi concurenți nu și-au prezentat fertele până la termen.

În cele din urmă, Agenția de Achiziții era pe punctul de a alege elicopterele AW159, Guvernul SUA a lansat o ofertă de ultim moment cu prețuri mult reduse pentru MH-60R prin programul de vânzări militare externe al Pentagonului.

Citește și: Sikorsky a proiectat pentru US Army un nou tip de rotor pentru elicoptere

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel