Coreea de Sud va începe producția în masă a unui nou tip de rachete destinat să distrugă baze subterane a Coreei de Nord

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

În cadrul comitetului Proiectului de Apărare prezidat de ministrul Apărării, Suh Wook, guvernul din Coreea de Sud a aprobat producerea a mai mult de 200 de rachete (KTSSM) până în 2025, conform Administrației Programului de Achiziție a Apărării (DAPA).

În cadrul proiectului de 450 miliarde won (406,14 milioane dolari americani), Coreea de Sud a dezvoltat cu succes o nouă rachetă KTSSM, iar alte 320 de milioane de won au fost alocați pentru producția în masă a armamentului, a declarat DAPA, transmite defense-aerospace.

Racheta balistică tactică KTSSM, cu o rază de acțiune de aproximativ 120 de kilometri, este capabilă să lovească mai multe ținte în același timp, au spus oficialii, adăugând că se așteaptă să intre în serviciul în jurul anului 2022.

Programul este destinat distrugerii potențialelor baze subterane de artilerie a Coreei de Nord, potrivit sursei citate.

Coreea de Nord a dezvăluit propriul său tip nou de rachete sol-sol în august 2019 și a efectuat trei lansări. Racheta produsă de Coreea de Nord are o asemănare exterioară cu sistemul de rachete tactice ATACMS al US Amry, au spus experții.

În cadrul ședinței, comitetul a aprobat, de asemenea, un al treilea lot de producție în masă a principalului tanc de luptă K2. Aproximativ 50 de unități din K2 Black Panther vor fi construite până în 2023, ceea ce necesită aproximativ 2,83 trilioane de won, potrivit DAPA.

2. -imagine fara descriere- (k2_black_panther_70259100.jpg)

La fel ca cele produse în lotul anterior, noile unități vor fi echipate cu o transmisie fabricată în străinătate, împreună cu un motor local, după ce o transmisie fabricată pe piața internă nu a respectat standardele, au mai spus oficialii.

Citește și: Sistemul american de apărare anti-rachetă THAAD din Coreea de Sud. Suspiciuni cu privire la o actualizare suplimentară

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel