Coreea de Sud spune că Rusia i-a încălcat zona de identificare a apărării aeriene

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Coreea de Sud a anunțat că cel puțin șase aeronave rusești i-au încălcat zona de apărare aeriană. Rusia spune că două platforme Tu-93MS au efectuat „zborul programat peste apele neutre” timp de aproximativ 7 ore.

Potrivit oficialilor militari din Coreea de Sud, activitatea aeriană militară rusă a determinat forțele aeriene să răspundă și să alunge în afara Korean Air Defense Identification Zone (KADIZ) avioanele rusești, a anunțat agenția de știri Yonhap, transmite Anadolu.

Conform surselor citate două bombardiere strategice Tu-95MS și alte patru avioane militare ruse au intrat miercuri în KADIZ, în apropierea insulelor din estul Dokdo din Marea Est a Coreei de Sud. "Nu a existat nicio notificare prealabilă" cu privire la activitatea aeriană a părții ruse, au declarat oficialii sud-coreeni.

Cu toate acestea, Ministerul Apărării al Rusiei a declarat: „Două platforme Tu-93MS au efectuat un zbor anunțat anterior peste apele neutre timp de aproximativ șapte ore”.

Conform agenției de știri sud corene Yonhap, după depistarea primului avion care a intrat în Korean Air Defense Identification Zone, forțele aeriene sud-coreene au ridicat de la sol avioane F-15K și KF-16 și au luat „măsurile necesare” pentru a-i alunga, au adăugat oficialii.

Oficialii sud-coreeni au adăugat că aeronavele ruse s-au retras după ce au stat în zona KADIZ timp de „aproximativ 20 de minute înainte de a se muta în zona de apărare aeriană a Japoniei”. Ei au remarcat că avioanele rusești „au încălcat KADIZ-ul de cel puțin 20 de ori în 2019”.

Oficialii au explicat că zonele de identificare a apărării aeriene „nu sunt spații aeriene teritoriale și nu sunt legate de legislația internațională”. Cu toate acestea, orice avion de război străin trebuie să facă o notificare prealabilă înainte de a se apropia de cealaltă parte pentru a preveni ciocniri accidentale.

Pentru a evita orice eveniment nedorit, cele două părți au discutat în 2004 să înființeze o linie militară între forțele aeriene pentru schimb de informații de zbor. Discuțiile s-au încheiat în noiembrie anul trecut.

Citește și: Rusia nu va pleca prea curând din Siria! Acord între Moscova şi Damasc pentru extinderea bazei Khmeimim

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel