Coreea de Sud spune că Rusia i-a încălcat zona de identificare a apărării aeriene

Eduard Pascu / 20 aug 2020 / 17:22

Coreea de Sud a anunțat că cel puțin șase aeronave rusești i-au încălcat zona de apărare aeriană. Rusia spune că două platforme Tu-93MS au efectuat „zborul programat peste apele neutre” timp de aproximativ 7 ore.

Potrivit oficialilor militari din Coreea de Sud, activitatea aeriană militară rusă a determinat forțele aeriene să răspundă și să alunge în afara Korean Air Defense Identification Zone (KADIZ) avioanele rusești, a anunțat agenția de știri Yonhap, transmite Anadolu.

Conform surselor citate două bombardiere strategice Tu-95MS și alte patru avioane militare ruse au intrat miercuri în KADIZ, în apropierea insulelor din estul Dokdo din Marea Est a Coreei de Sud. "Nu a existat nicio notificare prealabilă" cu privire la activitatea aeriană a părții ruse, au declarat oficialii sud-coreeni.

Cu toate acestea, Ministerul Apărării al Rusiei a declarat: „Două platforme Tu-93MS au efectuat un zbor anunțat anterior peste apele neutre timp de aproximativ șapte ore”.

Conform agenției de știri sud corene Yonhap, după depistarea primului avion care a intrat în Korean Air Defense Identification Zone, forțele aeriene sud-coreene au ridicat de la sol avioane F-15K și KF-16 și au luat „măsurile necesare” pentru a-i alunga, au adăugat oficialii.

Oficialii sud-coreeni au adăugat că aeronavele ruse s-au retras după ce au stat în zona KADIZ timp de „aproximativ 20 de minute înainte de a se muta în zona de apărare aeriană a Japoniei”. Ei au remarcat că avioanele rusești „au încălcat KADIZ-ul de cel puțin 20 de ori în 2019”.

Oficialii au explicat că zonele de identificare a apărării aeriene „nu sunt spații aeriene teritoriale și nu sunt legate de legislația internațională”. Cu toate acestea, orice avion de război străin trebuie să facă o notificare prealabilă înainte de a se apropia de cealaltă parte pentru a preveni ciocniri accidentale.

Pentru a evita orice eveniment nedorit, cele două părți au discutat în 2004 să înființeze o linie militară între forțele aeriene pentru schimb de informații de zbor. Discuțiile s-au încheiat în noiembrie anul trecut.

Citește și: Rusia nu va pleca prea curând din Siria! Acord între Moscova şi Damasc pentru extinderea bazei Khmeimim

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy