Coreea de Sud și-a asigurat contracte de offset pentru achiziția avioanelor F-35

Eduard Pascu |
Data publicării:
F-35
F-35

Lockheed Martin este în curs de a-și îndeplini obligațiile de offset legate de vânzarea de aeronave de vânătoare F-35 Lightning II către Forța Aeriană a Republicii Coreea (RoKAF), transmite Jane.

Steve Over, directorul de dezvoltare și afaceri internaționale la Lockheed Martin pentru F-35 a declarat că a compensat achiziția de avioane F-35 cu proiectele: satelit de comunicații militare și transfer de tehnologie pentru a sprijini dezvoltarea avioanelor de vânătoare KFX de viitoare generație din Coreea de Sud, care sunt în curs de desfășurare. Coreea de Sud a acceptat să achiziționeze 40 de avioane F-35 în septembrie 2014 pentru aproximativ 7 miliarde USD.

Vorbind la Expoziția internațională aerospațială și de apărare de la Seul, Over a spus că programul de achiziții F-35 al RoKAF „a avut cerințe de compensare foarte specifice, rezultând câteva proiecte destul de mari pentru noi în Coreea. Un satelit de comunicații militare a fost una dintre cerințele lor... De asemenea, avem obligația de a satisface o anumită cantitate de transferuri de tehnologie asociate cu KFX, pe care suntem în proces de a le îndeplini chiar acum. Acest lucru avansează."

În plus, a confirmat că, în sprijinirea transferurilor de tehnologie, Lockheed Martin colaborează cu Korea Aerospace Industries (KAI), principalul contractant al KFX.

Cerința de compensare a Coreei de Sud pentru programul F-35 includea furnizarea unui satelit de comunicații militare, care va fi pe deplin deținut și administrat de guvern. Offsetul acoperă furnizarea satelitului, lansarea, poziționarea pe orbită și instruirea tehnică pentru operarea satelitului.

În plus, Statele Unite au aprobat pentru Lockheed Martin transferul în Coreea de Sud a 21 de echipamente tehnologice pentru a sprijini programul KFX. Acestea sunt pentru controlul zborului, avionică, integrare în sistem, materiale și armament nespecificat.

Vezi și: Coreea de Sud a prezentat pentru prima dată noile avioane F-35A intrate în dotarea RoKAF

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel