Coreea de Sud a prezentat pentru prima dată noile avioane F-35A intrate în dotarea RoKAF

Eduard Pascu |
Data publicării:

Coreea de Sud a prezentat pentru prima dată o parte din avioanele Lockheed Martin F-35 Lightning II în timpul unui eveniment care a marcat cea de-a 71-a aniversare a Zilei Forțelor Armate, transmite Jane.

Au fost prezentate la Baza Aeriană Daegu din provincia Gyeongsang de Nord patru avioane F-35A care fac parte din Forțe Aeriene ale Republicii Coreea (RoKAF). Evenimentul a fost prezidat de președintele sud-coreean Moon Jae-in.

Coreea de Sud a primit până în prezent 8 din cele 40 de avioane model F-35A comandate, ca parte a unui acord de 6,5 miliarde de dolari aprobat în septembrie 2014 și scadent în 2021.

Până la sfârșitul anului 2019, RoKAF speră să aibă în dotare 13 avioane F-35A și examinează o opțiune de a cumpăra încă 20 de unități, potrivit Agenției de știri Yonhap.

Baza aeriană Cheongju este baza aeriană principală desemnată pentru acest tip de aeronave.

Introducerea avioanelor F-35 în dotarea RoKAF a fost puternic criticată de Pyongyang, oficialii din Coreea de Nord afirmând că achiziția acestor aeronave este o „acțiune extrem de periculoasă care va declanșa reacția noastră” și va obliga Coreea de Nord să dezvolte și să testeze ”armamente speciale" pentru a distruge noua aeronavă.

Vezi și: Coreea de Sud: Primele F-35 comandate de Seul au ajuns în țară

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel