Coreea de Sud a prezentat pentru prima dată noile avioane F-35A intrate în dotarea RoKAF

Eduard Pascu / 02 oct 2019 / 17:04

Coreea de Sud a prezentat pentru prima dată o parte din avioanele Lockheed Martin F-35 Lightning II în timpul unui eveniment care a marcat cea de-a 71-a aniversare a Zilei Forțelor Armate, transmite Jane.

Au fost prezentate la Baza Aeriană Daegu din provincia Gyeongsang de Nord patru avioane F-35A care fac parte din Forțe Aeriene ale Republicii Coreea (RoKAF). Evenimentul a fost prezidat de președintele sud-coreean Moon Jae-in.

Coreea de Sud a primit până în prezent 8 din cele 40 de avioane model F-35A comandate, ca parte a unui acord de 6,5 miliarde de dolari aprobat în septembrie 2014 și scadent în 2021.

Până la sfârșitul anului 2019, RoKAF speră să aibă în dotare 13 avioane F-35A și examinează o opțiune de a cumpăra încă 20 de unități, potrivit Agenției de știri Yonhap.

Baza aeriană Cheongju este baza aeriană principală desemnată pentru acest tip de aeronave.

Introducerea avioanelor F-35 în dotarea RoKAF a fost puternic criticată de Pyongyang, oficialii din Coreea de Nord afirmând că achiziția acestor aeronave este o „acțiune extrem de periculoasă care va declanșa reacția noastră” și va obliga Coreea de Nord să dezvolte și să testeze ”armamente speciale" pentru a distruge noua aeronavă.

Vezi și: Coreea de Sud: Primele F-35 comandate de Seul au ajuns în țară

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy