Coreea de Sud a atribuit primul contract pentru construirea unei fregate din clasa Ulsan

Eduard Pascu / 16 Martie 2020 / 15:28

Hyundai Heavy Industries a primit un contract în valoare de 325 milioane de dolari construirea primei fregate Batch III de clasa Ulsan pentru marina Republicii Coreea, transmite Jane.

Nava este prima dintre cele șase fregate de 3.500 de tone planificate pentru Forțele Navale ale Republicii Coreea. Contractul acoperă lucrări de proiectare și construcția primei fregate. Nava va avea o lungime totală de 129 m și o lățime de 15 m. Acesta va avea un sistem de propulsie hibrid (electric și pe gaz) și poate atinge o viteză maximă de 55 km/h.

Fragata își poate folosi sistemele electrice de propulsie în timpul operațiunilor antisubmarin pentru a minimiza semnăturile acustice ale acesteia. În consecință, nava se va baza pe propulsia turbinei pe gaz atunci când trebuie să funcționeze cu viteze mari, a anunțat Hyundai Heavy Industries (HHI).

HHI a menționat, de asemenea, că nava de război va fi echipată cu un radar de mare putere „capabil să detecteze, să urmărească și să se angajeze ținte pe 360 de grade”.

Contractul, care a fost semnat cu Administrația Programului de Achiziție a Apărării din Coreea de Sud (DAPA), a fost anunțat la 16 martie.

Vezi și: Polonia ar putea cumpăra 800 de tancuri K2 Black Panther

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy