Coreea de Nord. Un influent mareșal al Armatei Populare și ministru al Apărării a decedat

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Fostul ministru al apărării nord-coreene Kim Yong-Chun - unul dintre cei mai influenţi conducători militari din timpul mandatului liderului Coreei de Nord, Kim Jong-Il - a decedat în cursul acestei săptămâni, a informat vineri Agenţia centrală de presă nord-coreeană (KCNA), citată de Yonhap şi EFE. 

Kim, mareşal al Armatei Populare a Coreei (KPA) a decedat joi, în urma unui infarct acut al miocardului, a anunţat KCNA. El avea 82 de ani. 

Liderul nord-coreean Kim Jong-Un conduce Comitetul funerar al statului. Sicriul defunctului se află în prezent în Casa de cultură "25 Aprilie" din Phenian şi urmează a fi transferat de acolo luni. 

"Deşi decedat, serviciile sale aduse Partidului, revoluţiei, ţării şi poporului vor străluci mult timp în istoria revoluţiei WPK (Partidul Muncii din Coreea) şi în istoria construirii forţelor armate revoluţionare", l-a omagiat KCNA într-un articol publicat în limba engleză. 

Kim Yong-Chun era unul dintre şefii militari cei mai influenţi ai epocii fostului lider nord-coreean Kim Jong-Il. 

Din 2007 până în 2014, el a fost vicepreşedintele puternicei Comisii de apărare naţională. În 2009, acesta a devenit ministru al Forţelor armate populare. După moartea lui Km Jong-Il în 2011, Kim Yong-Chun a activat ca director de departament în Comitetul Central al Partidului şi consilier general al Forţelor armate populare. El a primit titlul de mareşal în 2016.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel