Coreea de Nord, semne de activitate la o bază de rachete. Instalație neindentificată

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Coreea de Nord şi-a extins o importantă bază de rachete cu rază lungă de acţiunile în lunile care au urmat summitului istoric dintre liderul său, Kim Jong Un, şi preşedintele american, Donald Trump, potrivit unor imagini din satelit

Postul de televiziune american a informat că Phenianul şi-a dezvoltat baza de la Yeongjeo-dong, în interiorul muntos al ţării, şi a construit o instalaţie care încă nu a fost identificată public.

Mai mulţi experţi au declarat CNN că localizarea sitului este adecvată adăpostirii noilor rachete nord-coreene cu rază lungă de acţiune, printre care cele capabile să transporte focoase nucleare.

"Observăm foarte îndeaproape Coreea de Nord, dar nu putem discuta despre probleme ale serviciilor de informaţii", a comentat Pentagonul într-un comunicat.

Cu prilejul întâlnirii lor din iunie de la Singapore, Kim Jong Un şi Donald Trump s-au pronunţat într-un comunicat comun pentru o "denuclearizare completă" a Peninsulei Coreene, fără să precizeze însă mijloacele puse în practică pentru verificarea acesteia.

Preşedintele american a afirmat sâmbătă că speră să organizeze un al doilea summit cu liderul nord-coreean la începutul lui 2019.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel