Coreea de Nord și-a finanțat programul nuclear prin atacuri cibernetice

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Coreea de Nord a obținut aproximativ două miliarde de dolari prin intermediul unor atacuri cibernetice asupra unor bănci și a altor entități pentru a-și finanța programul nuclear, se arată într-un raport publicat de Organizația Națiunilor Unite (ONU).

Potrivit raportului, ONU investighează cel puțin 35 de cazuri în care autoritățile de la Phenian au atacat instituții financiare în acest scop.

„Atacurile de amploare împotriva operațiunilor cu criptomonede permit Republicii Populare Democrate Coreene să obțină venituri care se depistează mai greu și care sunt mai puțin reglementate de legislația internațională decât sectorul bancar tradițional", se mai arată în raport, potrivit Mediafax, care citează France 24.

Coreea de Nord a lansat marți dimineață două proiectile despre care se crede că erau rachete balistice cu rază scurtă de acțiune, după cum au anunțat autoritățile militare de la Seul, iar președintele țării, Kim Jong-un, a declarat că această lansare reprezintă un avertisment pentru Statele Unite și Coreea de Sud.

Raportul Națiunilor Unite arată că sumele totale obținute de regimul de la Phenian prin intermediul acestor atacuri se ridică la două miliarde de dolari. De asemenea, raportul informează că Phenianul încalcă sancțiunile impuse de ONU prin intermediul unor „transferuri ilicite", reușind, astfel, să importe inclusiv petrol și cărbune.

Consiliul de Securitate al ONU a impus o serie de sancțiuni împotriva Coreei de Nord după primul test nuclear al țării, în 2006.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel