Coreea de Nord a testat cu succes ''o nouă rachetă de croazieră cu rază lungă de acţiune

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Coreea de Nord a testat cu succes o nouă ''rachetă de croazieră cu rază lungă de acţiune'' în weekend, a anunţat duminică agenţia de presă nord-coreeană ACTC, relatează AFP.

Tirurile, efectuate sâmbătă şi duminică, au avut loc în prezenţa unor înalţi oficiali nord-coreeni, potrivit agenţiei de presă nord-coreene, care afirmă că testele au avut fost efectuate succes.

Rachetele au parcurs o traiectorie de 1.500 de kilometri, înainte de a-şi atinge ţinta, care nu a fost precizată de ACTC.

Mai multe rezoluţii ale Consiliului de Securitate al ONU interzic Phenianului să îşi continue programele de arme nucleare şi rachete balistice.

Dar, deşi este afectată de numeroase sancţiuni internaţionale, Coreea de Nord şi-a dezvoltat rapid capacităţile militare în ultimii ani sub conducerea liderului Kim Jong Un.

Coreea de Nord a efectuat mai multe teste nucleare şi a testat cu succes rachete balistice capabile să atingă SUA, notează AFP.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel