O patrulă US Army, atacată lângă Qamishli în Siria

Tudor Curtifan / 12 feb 2020 / 15:36

Azi, un convoi militar american, care conducea o patrulă lângă Qamishli, în nord-estul Siriei, a întâlnit un punct de control ocupat de forțele regimului pro-sirian. După ce trupele americane au emis o serie de avertismente, patrula a intrat sub focuri de arme mici trase de persoane necunoscute. În autoapărare, trupele US Army au ripostat, transmite defence blog.

„Situația de pericol a fost eliminată și este în curs de investigare. Patrulele a revenit la bază", a declarat purtătorul de cuvânt al Coaliției, colonelul Myles B. Caggins.

Nu este clar dacă confruntarea a avut loc între militarii SUA și membrii trupelor lui Bashar al Assad sau protestatarii civili, sau un amestec din ambele. Ulterior, forțele ruse au ajuns la fața locului pentru a calma spiritele, potrivit altor rapoarte.
Unele surse au raportat că o persoană într-o uniformă a armatei siriene a fost rănită fiind dusă la un spital din apropiere, în timp ce agenția de știri SANA a raportat că un civil a fost ucis și o altă rănită în confruntare. Potrivit acestora militarii americani au deschis focul asupra protestatarilor şi au utilizat grenade fumigene. Cel puţin un civil a fost ucis, iar altul a fost rănit în incident, transmite Mediafax. Locuitorii au atacat convoiul după ce soldații americani ar fi deschis focul asupra civililor, potrivit raportului SANA, care nu a fost verificat.

Potrivit Voice of America, forțele americane au controlat cea mai mare parte a nord-estului Siriei până în octombrie, când militarii turci și militanții săi aliați sirieni au lansat o campanie împotriva kurzilor. De atunci, forțele ruse și guvernul sirian au intrat în regiunea de frontieră dintre Turcia și nord-estul Siriei, cu scopul de a cuceri zona evacuată de forțele americane.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy