Controversa 5G. Trump a reacționat nervos după decizia Marii Britanii cu privire la Huawei

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

Preşedintele SUA, Donald Trump, a avut un ton "furios" faţă de premierul Marii Britanii, Boris Johnson, într-o conversaţie pe tema deciziei Guvernului de la Londra de a permite companiei Huawei să aibă un rol în construirea sistemului de telecomunicaţii 5G.

Boris Johnson a discutat telefonic cu Donald Trump săptămâna trecută, imediat după ce a anunţat decizia de a permite companiei chineze să participe la construirea viitoarei infrastructuri de telecomunicaţii din Marea Britanie, potrivit Mediafax care citează Finacial Times. Guvernul de la Londra a luat decizia prin ignorarea poziţiei Administraţiei Donald Trump, care se opune colaborării cu Huawei din raţiuni de siguranţă naţională.

Conform unui oficial care cunoaşte conţinutul conversaţiei, Donald Trump a avut un ton "furios" faţă de Boris Johnson şi s-a exprimat în termeni plastici, denunţând decizia acestuia privind colaborarea cu Huawei.

Un alt oficial a confirmat că discuţia dintre Donald Trump şi Boris Johnson a fost "foarte dificilă". Oficiali britanici citaţi de FT s-au declarat surprinşi de vehemenţa tonului lui Donald Trump faţă de Boris Johnson.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel