Consiliul Europei. Rusia reacționează după ce a fost amenințată cu excluderea

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Rusia ar trebui să-şi îngheţe statutul de membru în Consiliul Europei înainte de începerea procedurii de excludere a sa din acest organism paneuropean, a declarat joi Leonid Sluţki, preşedintele Comisiei pentru afaceri internaţionale din Duma de Stat (camera inferioară a parlamentului rus), citat de Xinhua.

'Caracterul distructiv al acestei organizaţii şi al entităţilor sale, între care Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), demonstrează că, probabil, ar trebui să ne gândim la suspendarea sau îngheţarea statutului de membru al Rusiei în Consiliul Europei, înainte ca bravii antiruşi să înceapă procesul de excludere', a declarat Leonid Sluţki.

Thorbjorn Jagland, secretarul general al CoE, a avertizat miercuri că organizaţia ar putea să excludă din rândurile sale Rusia dacă Moscova nu va relua plata cotizaţiilor la bugetul Consiliului Europei în 2019.

În aprilie 2014, APCE a aprobat rezoluţii care privează delegaţia Rusiei de dreptul ei de vot, ca represalii la anexarea de către Moscova a peninsulei ucrainene Crimeea.

La sfârşitul anului 2015, Rusia a decis să nu-şi mai trimită parlamentari la APCE, subliniind în mod repetat că va reveni în organizaţie numai după restabilirea totală a dreptului său de vot.

Moscova a suspendat plata cotizaţiilor către CoE în 2017, deşi continuă să-şi îndeplinească toate celelalte obligaţii ce decurg din convenţiile Consiliului Europei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel