Congresul SUA dorește o mărire a unităților Cyber Defence din cadrul Departamentului Apărării

Eduard Pascu |
Data publicării:

Membrii Congresului sunt îngrijorați de dimensiunea forței cibernetice a Departamentului Apărării, transmite defense news.

Forța operațiunilor Cyber Command constă în 133 de echipe cibernetice ofensive, de sprijin și defensive. Dar, în timpul unei audieri din 4 martie a Comitetului pentru servicii armate, republicanul Jim Langevin a întrebat despre personalul Cyber Command: „Trebuie să evaluăm dacă o forță concepută acum mai bine de șapte ani este suficientă pentru mediul dramatic astăzi. De asemenea, sunt curios despre modul în care capacitățile sunt folosite cu misiunea și strategia CYBERCOM”.

Generalul Paul Miki Nakasone, comandantul CYBERCOM a declarat că misiunea unității pe care o conduce este de a culege informații pentru ca liderii Pentagonului să ia decizii adecvate.

„Provocarea din prezent constă în faptul că adversarii noștri concurează sub pragul conflictului armat, fără a declanșa ostilitățile pentru care Departamentul Apărării s-a pregătit în mod tradițional. Aceasta constă în operațiuni informatice și de culegere de informații pe mai multe planuri de la națiuni partenere și în felul acesta ocolesc punctele forte militare ale Americii”, a declarat generalul Nakasone.

"Aceste misiuni extinse includ o misiune de durată pentru Cyber Command pentru a proteja alegerile împotriva influențelor străine, precum și așa-numitele misiuni de în care echipele se desfășoară în alte țări pentru a-i ajuta pe alții să se apere împotriva activității cibernetice maligne din rețelele lor", a mai spus comandantul Cybercom. Oficialii Departamentului Apărării consideră că aceste misiuni sunt esențiale pentru apărarea SUA, deoarece oferă informații unice asupra activităților adversarilor, care ar putea planifica operațiuni similare împotriva rețelelor americane.

În plus, datorită noilor autorități ale Congresului, Cyber Command este de asemenea angajat în mai multe operațiuni decât în anii trecuți.

Generalul cu patru stele Paul Nakasone a menționat, de asemenea, că politicile, autoritățile și strategiile s-au schimbat dramatic în ultimele 24 de luni, în timp ce structura de forță proiectată în 2012 a rămas aceeași. "Acest lucru a condus la un ritm mai mare de operațiuni, un ritm de operare despre care putem vorbi în ședință închisă", a mai spus el.

Este de așteptat ca membrii Cyberspace Solarium Commission, în raportul din 11 martie, să recomande mai mulți specialiști în cadrul structurii Cybercom.

Vezi și: US Army a sufocat propaganda online a Statului Islamic (documente)

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel