Congresul american recomandă Pentagonului să continue să acorde ajutor financiar Ucrainei

Cristian Soare |
Data publicării:

Congresul Statelor Unite recomandă Pentagonului să continue să ofere asistență financiară Ucrainei în anul financiar 2019. Acest lucru este menționat în Legea privind autorizarea națională a apărării (NDAA) pentru anul financiar 2019 , care va începe la 1 octombrie 2018. 

NDAA enumeră o măsură care "finanțează cererea președintelui [US] pentru Ucraina, inclusiv 250 de milioane de dolari pentru obiectele defensive letale" precum şi "confruntarea agresiunilor rusești".

NDAA a fost aprobată de ambele camere ale Congresului.

După cum a raportat UNIAN, Congresul a extins interzicerea cooperării Pentagonului cu Ministerul Apărării al Rusiei. Documentul, în special, recomandă interzicerea finanțării cooperării militare dintre Moscova și Washington, cu excepția anumitor ordine ale secretarului american al apărării. Departamentul american de Apărare a anunțat săptămâna trecută că SUA va oferi Ucrainei fonduri de securitate în valoare de 200 de milioane de dolari pentru instruire suplimentară, echipamente și eforturi de consiliere pentru a construi capacitatea de apărare a forțelor Ucrainei.

"Acest lucru reafirmă relația de lungă durată între Statele Unite și Ucraina și aduce asistența totală a sectorului de securitate la peste 1 miliard de dolari începând cu 2014", a spus Departamentul Apărării al Statelor Unite ale Americii (DOD)"Fondurile adăugate vor furniza echipamente pentru a sprijini programele de formare continuă și nevoile operaționale, inclusiv capabilitățile de consolidare a controlului de către Ucraina, mobilitate militară, și asistenţă medical militar."

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel