Confruntări violente la graniţa dintre Tadjikistan şi Afganistan

Sebastian Florea |
Data publicării:

Cel puţin opt persoane au fost ucise şi alte nouă rănite în confruntări la graniţa dintre Afganistan şi Tadjikistan, au anunţat luni oficiali afgani.

Printre cei ucişi s-au aflat doi cetăţeni tadjici care se aflau în partea lor de frontieră atunci când bărbaţi înarmaţi au trecut din Afganistan şi au tras asupra maşinii lor duminică, potrivit oficialilor tadjici. Atacatorii s-au retras apoi în cartierul Darqad din Afganistan, unde poziţiile lor au fost bombardate de elicoptere de atac, potrivit unor oficiali afgani.

Cel puţin şase dintre atacatori au murit. Khalil Asir, un purtător de cuvânt al poliţiei din Takhar, nord-est, a spus că atacatorii erau talibani. Dar Mir Ahmad Qasim, un membru al consiliului local, a declarat că bărbaţii înarmaţi erau traficanţi de droguri care transportau ilegal narcotice peste graniţă, în Tadjikistan. Purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid, a negat de asemenea implicarea talibanilor în atac, spunând că este vorba de traficanţi de droguri şi că talibanii nu au nimic de-a face cu aceasta. Ambii oficiali au menţionat că zona de pe partea afgană a frontierei se află sub controlul talibanilor

Oficiali afgani au afirmat anterior că loviturile aeriene au fost lansate de tadjici sau de forţe aeriene ruse. Ministerul rus al Apărării a precizat însă într-un comunicat că nu a lansat nicio misiune aeriană în zonă şi că informaţiile afgane ''nu au nimic de-a face cu realitatea''.

Armata tadjică a negat de asemenea lansarea unor astfel de atacuri. Confruntările cu traficanţi de droguri care trec frontiera dintre Afganistan şi Tadjikistan sunt frecvente, dar se întâmplă foarte rar ca talibanii să se implice în confruntări de partea tadjică, notează dpa.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel