Conflictul din Kașhmir. Sukhoi Su-30MKI doborât de un avion JF-17?

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Pe rețelele de socializare a început să circule o imagine cu un avion JF-17, aflat în dotarea Forțelor Aeriene Pakistaneze care are marcat pe fuselaj reușita doborârii unui avion Su-30.

În urmă cu câteva ore, pe rețelele de socializare a început să circule o fotografie în care un pilot de JF-17 din cadrul Forțelor Aeriene Pakistaneze are marcat pe fuselaj distrugerea unui avion de vânătoare Su-30. Cum în ultima perioadă de timp Pakistanul nu a anunțat niciun astfel de eveniment, se pare că ar fi vorba despre incidentul care s-a produs în februarie anul trecut, în timpul conflictului militar indiano-pakistanez privind Kașmirul.

La vremea respectivă autoritățile pakistaneze au anunțat că au doborât două avioane de vânătoare Su-30MKI al Forțelor Aeriene Indiene. Inițial s-a știut că avioanele au fost doborâte de un avion F-16 al Pakistanului, dar această imagine arată că cel care l-a doborât ar fi un avion JF-17 fabricat de China. Conform unor comentarii la postare se pare că acest "Mark" ar fi fost aplicat pe avionul JF-17 în luna august a anului trecut.

India a respins categoric informațiile conform cărora avioanele Su-30MKI ar fi fost doborâte. "Este doar în imaginația lor", spunea atunci un înalt oficial al Forțelor Aeriene din India.

 (w670)

 

Anul trecut, în luna februarie, Pakistanul a declanșat Operation Swift Retort. Aproximativ 25 de avioane JF-17 au bombardat mai multe ținte din Jammu și Kașmirul indian, în special depozite ale Armatei Indiene și centre de aprovizionare. Forțele Aeriene din India au ridicat în alarmă pentru interceptarea agresorilor mai multe avioane: Mig-21, Sukhoi Su-30MKI și Dassault Mirage 2000.

Pakistanul a anunțat că a doborât două avioane ale Forțelor Aeriene indiene iar unul dintre piloți ar fi fost capturat. Ulterior acesta a fost eliberat. Acțiunea Pakistanului a venit ca răspuns la atacul indian asupra localității Balakot. Tot în acea perioadă un elicopter Mi-17 al Forțelor Aeriene din India a fost doborât de antiaeriana pakistaneză iar toți ocupații și-au pierdut viața. India a spus referitor la acest eveniment că elicopterul s-a prăbușit din cauza unor probleme tehnice.

Vezi și: Pakistan: Premierul Imran Khan compară India cu Germania nazistă

  

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel