Pakistan: Premierul Imran Khan compară India cu Germania nazistă

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Pakistan Prime Minister, Imran Khan
Pakistan Prime Minister, Imran Khan

Prim-ministrul pakistanez Imran Khan a comparat India cu Germania nazistă.

Guvernul indian al lui Narendra Modi aminteşte de evoluţia Germaniei între 1933 şi 1945 de la o democraţie liberală la un stat fascist, a declarat Khan, în marginea Forumului Economic Mondial din oraşul elveţian Davos, citat de DPA și Agerpres.

"Dacă aş fi indian, aş fi speriat, pentru că este exact cum se întâmpla în Germania nazistă", când erau luaţi ca ţintă intelectuali, jurnalişti şi oameni obişnuiţi”, a adăugat Khan.

Politicianul pakistanez şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la o recentă lege din India ce facilitează imigraţia pentru imigranţii non-musulmani din ţări vecine precum Afganistan, Pakistan şi Bangladesh.

Populaţia de 1,3 miliarde de locuitori a Indiei include aproximativ 200 de milioane de musulmani. Populaţia puterii sale rivale din Asia de Sud, Pakistanul, este majoritar musulmană.

Khan a spus că a ridicat problema la întâlnirea sa cu preşedintele SUA, Donald Trump, la Davos.

 

Khan spune că un război între Pakistan și India este de neconceput

 

Politicile Indiei care favorizează comunitatea majoritar hindusă amintesc de politicile rasiale ale lui Hitler, a subliniat Khan.

Tensiunile interne pe care legea le-a provocat în India au crescut de asemenea riscul unei confruntări militare cu Pakistanul, a avertizat el.

De când proiectul de lege a fost adoptat în decembrie, proteste violente au izbucnit în rândul minorităţii musulmane şi al studenţilor în India.

Deşi Modi ar putea încerca să distragă atenţia de la această problemă cu un război, un conflict real între cele două puteri nucleare este de neconceput, a notat Khan.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel