Conflict Rusia-Ucraina în Marea Neagră. Consiliul de Securitate al ONU, reuniune de urgență

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Consiliul de Securitate al ONU va avea luni o reuniune de urgenţă privind escaladarea militară petrecută duminică între Ucraina şi Rusia, care a arestat trei nave ucrainene în strâmtoarea Kerci, potrivit unor diplomaţi citaţi de AFP.

Reuniunea a fost solicitată atât de Rusia cât şi de Ucraina, potrivit aceloraşi surse. Moscova a cerut ca reuniunea să aibă loc la ora 11.00 (16.00 GMT), a declarat un diplomat pentru AFP.

Kievul a denunţat "un act nebunesc al Rusiei împotriva Ucrainei", dând asigurări că "atacul a fost premeditat". Moscova a confirmat arestarea navelor şi faptul că a făcut uz de armament, acuzând vasele ucrainene "de efectuarea unor acţiuni ilegale în apele teritoriale ruse".

Confruntarea s-a soldat cu trei răniţi în rândul ucrainenilor, potrivit Moscovei, în timp ce armata ucraineană avansează un bilanţ de şase răniţi. Strâmtoarea Kerci, singura cale maritimă între Marea Neagră şi Marea Azov, reprezintă o axă strategică de primă importanţă atât pentru Rusia, cât şi pentru Ucraina.

Consiliul de Securitate al ONU va avea luni o reuniune de urgenţă privind acțiunile agresive ale Federației Ruse împotriva Ucrainei în Marea Azov, după cum a raportat Nikki Haley, Reprezentantul Permanent al SUA la ONU pe Twitter.

 

Ucraina a convocat de urgență Consiliul de Securitate al ONU din  cauza agravării situaţiei în Marea Azov.

Marina ucraineană a informat că navele de patrulă ale Rusiei au atacat şi capturat trei nave ucrainene ("Berdyansk", "Nikopol" și "Yany Kapu") în apropierea Peninsulei Crimeea.


DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel