Conducerea Interpol ar putea fi preluată de un general rus

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Oficialii britanici se așteaptă ca Alexander Prokopchuk, fost general în Ministerul de Interne al Rusiei, să fie ales în funcția de președinte al Interpol, a informat The Times, miercuri, fără să spună de unde a obținut informația, potrivit Bloomberg.

Viitorul preşedinte al Interpol ar putea deveni un general rus. Alexander Prokopciuk, care conduce biroul din Rusia, este şi vicepreşedintele agenţiei internaţionale de poliţie.

Kremlinul a fost acuzat că încearcă să utilizeze sistemul de mandate internaționale ale Interpolului, așa numitele „notificări roșii”, pentru a-și împiedica adversarii politici să călătorească și pentru a le îngheța conturile bancare, astfel încât aceștia să poată fi extrădați înapoi în Rusia.

Potențiala sa numire stârneşte controverse din cauza practicilor Moscovei de a folosi Interpol pentru a-i hărţui pe adversarii politici. Kremlinul a fost acuzat în repetate rânduri că a emis mandate internaţionale de arestare pe numele celor care îi critică politica, notează Daily Mail.

Oponenţii preşedintelui Putin, precum omul de afaceri american, Bill Browder, sau liderul opoziţiei din Cecenia, Ahmed Zakayev, au fost reţinuţi în trecut de Interpol. Browder, care susţine că a fost arestat de 6 ori, a comparat eventuala numire a generalului rus cu un eveniment similar din anul 1938, când Germania nazistă a ajuns la conducerea Interpol, ceea ce a dus la desființarea organizaţiei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel