”Acest război nu va fi ultimul”. Expert în spațiul ex-sovietic - prognoză rece despre NATO și viitorul Rusiei, cu Putin: ”Ucraina va adera în maxim cinci ani”

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Fost militar și ambasador în Ucraina, Bill Taylor vorbește despre situația gravă din estul Europei.

Într-un interviu acordat publicației ucrainene NV, fostul ambasador al SUA înUcraina, Bill Taylor, evaluează perspectivele de apropiere a Ucrainei de Alianță, își evaluează acțiunile militare ale Rusiei și Ucrainei.

Taylor are în spate și o carieră militară strălucitoare: absolvent al Academiei Militare din West Point, a luptat în Vietnam, a servit în Germania și a servit multă vreme ca consilier de apărare în cadrul Misiunii SUA la NATO.

Expertul este de părere că dictatorul de la Kremlin și-a făcut o ”misiune nebună” în viață din a readuce Ucraina în Imperiul Rus, dar este convins că ”trupele ruse vor fi împinse înapoi la granițele din 24 februarie și poate și mai departe”.

În acest război, sunt sigur, Ucraina va câștiga și va împinge forțele Rusiei din țară și putem vedea ce succese obține deja Ucraina în direcțiile de sud și de est”, arată Bill Taylor.

 

Nu va fi ultimul război

 

Dar acest război cu siguranță nu va fi ultimul. Chiar dacă rușii vor fi împinși din Crimeea și din teritoriile ocupate anterior din Donbas, Putin nu își va abandona planurile de a ataca Ucraina. Cu siguranță se va întoarce”, estimează fostul ambasador al SUA la Kiev.

Acesta este de părere că, atât timp cât Putin va rămâne la Kremlin, riscul unei noi invazii rusești în Ucraina va rămâne foarte ridicat.

”Putin, desigur, nu se va preda, dar când va pierde războiul, îi vor lua câțiva ani să-și refacă armata, ceea ce nu va fi o sarcină ușoară, având în vedere pagubele, situația din țară și, bineînțeles, sancțiunile occidentale. Rusia nu va putea produce arme moderne de înaltă precizie pentru o lungă perioadă de timp și, prin urmare, dezechilibrul armelor va crește în favoarea Ucrainei.

Chiar dacă Rusia găsește unele piese pentru producția de arme moderne pe piața neagră, procesul de reînarmare va rămâne semnificativ în urma celui ucrainean. Ucraina va continua să primească arme de la SUA și alte țări NATO”, estimează Taylor.

 

Aderarea Ucrainei la NATO

Problema aderării Ucrainei la NATO se va tranșa în maxim 5 ani, crede expertul, odată ce Kievul va recăpăta controlul asupra regiunilor anexate ilegal de Rusia:

”Cred că acest lucru se va întâmpla în următorii cinci ani. De îndată ce Ucraina va recăpăta controlul asupra tuturor teritoriilor sale, va începe procesul de refacere a întregii infrastructuri distruse de inamic”.

Tot ce trebuie să știi:

Gen. Ben Hodges: Armata Ucrainei va intra în Crimeea. Până la sfârșitul acestui an, rușii vor fi împinși pe pozițiile din 23 februarie a.c.

Totuși, fostul ambasador al SUA la Kiev spune că Ucraina va trebui să realizeze o serie de reforme, indispensabile pentru a putea accede în structurile Alianței Nord-Atlantice.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel