Compania ucraineană Antonov a anunțat că nu modernizează flota de AN-124 a Rusiei

DefenseRomania Team / 02 sep 2019 / 20:20

Compania ucraineană Antonov a anunțat că nu va fi implicată în planurile rusești de modernizare a flotei de aeronave de marfă An-124 „Condor”, dezvoltată în prezent de compania Ilyushin, transmite Jane.

Comunicatul a venit ca răspuns la comentariile făcute de ministrul rus al Industriei și Comerțului, Denis Manturov, transmis de Interfax, care a anunțat că Biroul de Proiectare de la Ilyushin a „lucrat la modernizarea completă a Antonov An-124-100M ... Avionul, echipamentele radio-electronice și sistemele generale sunt modernizate. An-124 va fi „rus” în viitorul apropiat, după ce se va face acest lucru."

Aprobarea proiectului este așteptată la sfârșitul acestui an și va include înlocuirea celor patru motoare turbofan ZMKB Progress / Ivchenko D-18T cu unele noi, neprecizate. Potrivit lui Manturov, actualizările vor permite flotei de aeronave din Rusia să rămână în serviciu până la sfârșitul anilor 2040.

Lucrările la program urmează să fie efectuate la Aviastar-SP, cu sediul în Ulyanovsk, care este subcontractant al companiei Ilyushin.

În răspunsul lui Antonov se arată că orice „selecție și instalare de echipamente noi de către Ilyushin Design Bureau va duce la modificări cheie ale performanței aeronavei în comparație cu modelul de bază”.

Vezi și: Forțele Aerospaţiale ale Federației Ruse au primit primul avion Il-76MD-90A (Video)

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy