Forțele Aerospaţiale ale Federației Ruse au primit primul avion Il-76MD-90A (Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Primul avion militar de transport Ilyushin Il-76MD-90A din producția de serie a fost predat Forțelor Aerospaţiale (VKS) ale Federației Ruse. Ceremonia de predare a aeronavei a avut loc la Întreprinderea de construcții aeronautice Aviastar-SP din Ulianovsk, a informat, marti, agenția de presă rusă TASS .

,,Astăzi predăm pentru exploatare avionul Il-76 de nouă generație, în versiunea Il-76MD-90A”, a declarat la ceremonie directorul general al Complexului de Aviație S.V. Iliushin, Aleksei Rogozin.

Din partea Ministerului Apărării, avionul a fost preluat de către comandantul Aviației Militare de Transport, general locotenent Vladimir Benediktov.

,,Este vorba despre un avion total nou. Pe baza acestuia, vor fi dezvoltate un avion de realimentare în aer și un avion de cercetare prin radiolocație la distanță mare”, a precizat acesta.

În anul 2012, Ministerul rus al Apărării a încheiat un contract, în baza căruia întreprinderea Aviastar-SP trebuie să construiască 39 de avioane Il-76MD-90A pentru Forțele Armate. În total, militarii intenționează să achiziționeze peste 100 de avioane de acest tip.

În decursul acestui an, Divizia de Aviație de Transport întenționează să predea Ministerului Apărării șase avioane de tip Il-76MD-90A. Primul avion a fost predat la trupe astăzi, iar al doilea, cu numărul de uzină 0110, se pregătește să încheie testele de zbor și va fi predat beneficiarului. Celelalte patru aeronave vor fi predate până în decembrie 2019.

Ilyushin Il-76MD-90A este o versiune profund modernizată a avionului Il-76. Noul complex de pilotaj și navigație, sistemul automatizat de conducere și complexul de comunicații cresc securitatea zborurilor și precizia de navigație și desantare a trupelor.

Cele mai recente modificări ale cunoscutului avion de transport constau într-o serie de echipamente noi, între care o cabină de sticlă, motoare moderne PS-90A-76, aripi modificate și un șasiu întărit. Pe baza avionului Il-76MD-90A va fi dezvoltat avionul-cisternă Il-78M-90A.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel