Compania Chengdu Aerospace Corporation a prezentat la Dubai Airshow varianta pentru export a avionului J-10

Eduard Pascu / 25 noi 2019 / 15:55
Avion J-10C
Avion J-10C

Chengdu Aerospace Corporation (CAC), unul dintre cele două centre majore de proiectare și producție de avioane de vânătoare din Republica Populară Chineză (PRC), a dezvăluit la Dubai Airshow varianta de export a avionului J-10, transmite Jane.

Botezat FC-20E, designul este o configurație asemănătoare cu J-10C, a treia modernizare majoră a aeronavei.

Fotografiile care prezentau varianta J-10C și care au circulat pe site-urile aviației chineze în octombrie au arătat aeronava, care încă se mai află în teste, este aproape de a intra în producție de serie.

Acesta diferă considerabil față de varianta J-10A, mai ales prin motorul său. Loturile inițiale de avioane J-10, din seria AL-31FN 3 fabricată de Salyut, este un derivat al motorului instalat pe Sukhoi Su-27 și Su-30MKK achiziționat de China.

Montarea pe J-10A a noii variante de motor AL-31F a necesitat echipa de proiectare a fabricii Salyut să găsească soluții pentru a roti cutia de viteze și pachetul de accesorii pe partea din spate a motorului. De asemenea priza de aer a aeronavei a trebuit să fie, de asemenea, o formă pătrată ca cea pentru Su-27.

În schimb, se pare că varianta celei de a treia modernizări - J-10C este alimentat cu motorul Wo Shan (WS), fabricat în China după motorul J-10A și dispune de o intrare de aer de tip deviat, în formă dreptunghiulară. Echipa de proiectare CAC a prezentat și o altă modificare care constă într-o duză de control a vectorului de tracțiune asimetric (TVC) și o duză modificată care ar trebui să reducă amprenta radar. O aeronavă J-10C în această configurație a zburat în cadrul Salonului Aerian din China care a avut loc în noiembrie 2018 la Zhuhai.

J-10C este echipat cu un radar activ cu scanare electronică (AESA), o nouă avionică și module electronice de război (EW).

Vezi și: Rusia și China 'atacă' programele SUA F-22 Raptor și F-35

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy