Rusia și China 'atacă' programele SUA F-22 Raptor și F-35

Tudor Curtifan / 11 noi 2019 / 11:41

SUA avertizează că atât Rusia cât și China își vor folosi capabilităților lor de război cibernetic și spionaj pentru a avea acces la programele US Army. Iar acest lucru se întâmplă deja.

Potrivit celor de la National Interest, Rusia și China dispun de capabilități prin care pot avea acces la informații clasificate cu privire la programele militare americane, printre ele inclusiv F-22 Raptor și F-35 Joint Strike Fighter. Ca urmare a spionajului cibernetic, informații privind aceste programe au ajuns în mâinile rușilor și chinezilor. Sursa citată menționează că Rusia rămâne cel mai important adversar din zona cibernetică iar un reprezentant al serviciilor secrete americane a adăugat că Moscova e foarte agresivă în atacurile cibernetice.

Pe de altă parte și China rămâne un jucător activ. Iar consecințele acestui fapt se văd deja. Beijingul ar fi obținut informații ale programelor americane, inclusiv F-22 și F-35.

„Adversarii vor continua să utilizeze operațiuni cibernetice pentru a submina avantajele militare și comerciale ale SUA, prin atacuri cibernetice în industria de apărare din SUA și întreprinderile comerciale", a declarat republicanul Daniel Coats. Acesta a dat exemplul ”furtului de date” ale programelor F-22 Raptor și F-35.

Pentagonul spune că se pot observa deja consecințele acestui fapt. Spre exemplu China dezvoltă sisteme avansate care se bazează pe know-how-ul american. Un astfel de program avionului chinez 'stealth' de generația a V-a Chengdu J-20, dar și programul avionului Shenyang J-31.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy