Rusia și China 'atacă' programele SUA F-22 Raptor și F-35

Tudor Curtifan |
Data publicării:

SUA avertizează că atât Rusia cât și China își vor folosi capabilităților lor de război cibernetic și spionaj pentru a avea acces la programele US Army. Iar acest lucru se întâmplă deja.

Potrivit celor de la National Interest, Rusia și China dispun de capabilități prin care pot avea acces la informații clasificate cu privire la programele militare americane, printre ele inclusiv F-22 Raptor și F-35 Joint Strike Fighter. Ca urmare a spionajului cibernetic, informații privind aceste programe au ajuns în mâinile rușilor și chinezilor. Sursa citată menționează că Rusia rămâne cel mai important adversar din zona cibernetică iar un reprezentant al serviciilor secrete americane a adăugat că Moscova e foarte agresivă în atacurile cibernetice.

Pe de altă parte și China rămâne un jucător activ. Iar consecințele acestui fapt se văd deja. Beijingul ar fi obținut informații ale programelor americane, inclusiv F-22 și F-35.

„Adversarii vor continua să utilizeze operațiuni cibernetice pentru a submina avantajele militare și comerciale ale SUA, prin atacuri cibernetice în industria de apărare din SUA și întreprinderile comerciale", a declarat republicanul Daniel Coats. Acesta a dat exemplul ”furtului de date” ale programelor F-22 Raptor și F-35.

Pentagonul spune că se pot observa deja consecințele acestui fapt. Spre exemplu China dezvoltă sisteme avansate care se bazează pe know-how-ul american. Un astfel de program avionului chinez 'stealth' de generația a V-a Chengdu J-20, dar și programul avionului Shenyang J-31.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel