Şeful Grupării navale NATO SNMCMG-2, impresionat de manevrele executate de marinarii români

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Dragorul „Locotenent Dimitrie Nicolescu”
Dragorul „Locotenent Dimitrie Nicolescu”

Şeful Grupării navale NATO SNMCMG-2, care patrulează în Marea Neagră, a transmis un mesaj de apreciere echipajului dragorului maritim "Locotenent Dimitrie Nicolescu" (DM 29), după ce a asistat la o serie de exerciţii pe mare de la bordul navei româneşti, informează Statul Major al Forţelor Navale (SMFN).

Potrivit sursei citate, comandantul Standing NATO Mine Countermeasures Group-2, comandorul Alessandro Falcone, s-a îmbarcat luni, 29 iulie, la bordul bastimentului românesc la plecare într-o nouă misiune pe Marea Neagră, a grupării navale, din Portul Eregli (Turcia).

Conform surselor militare, oficialul NATO a urmărit atent manevrele de plecare a grupării din portul turcesc, după care a asistat la un exerciţiu de dragaj mecanic, executat de marinarii militari români, comandantul NATO SNMCMG-2 fiind impresionat de modul de planificare, organizare şi de executare a manevrelor de la bord, apreciind că toate secvenţele s-au desfăşurat în deplină siguranţă, în ciuda unei condiţiilor meteorologice severe.

"La sfârşitul vizitei, comandorul Falcone a specificat că avem tehnică diferită, dar, prin profesionalismul de care dau dovadă toţi membrii grupării şi prin camaraderia ce îi uneşte, reuşesc să îndeplinească misiunile primite. Înainte de a coborî de la bord, comandantul SNMCMG-2 i-a felicitat pe marinarii români şi le-a mulţumit pentru contribuţia adusă la succesul misiunii grupării NATO în Marea Neagră", se arată într-un comunicat al SMFN.

Dragorul maritim 29 revine miercuri, 31 iulie, în portul de bază Constanţa, la finalul recentei misiunii a NATO SNMCMG-2, de patrulare pe Marea Neagră.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel